Succes marca „Dor Românesc” la Festivalul Internaţional din Oradea, Festivalul Usturoiului, Festivalul Tradiţii de pe Valea Dornelor şi Zilele comunei Teaca

Ansamblul profesionist „Dor Românesc” al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost prezent pe scena Festivalului Internaţional de Foclor din Oradea, ajuns la ediţia a V-a. Cetatea Oradea a găzduit ansambluri din şapte ţări într-un eveniment organizat de Ansamblul profesionist „Crişana”, Teatrul „Regina Maria”, Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale în colaborare cu Asociaţia Hora.
Au evoluat în acompaniamentul orchestrei profesioniste artiştii Domnica Dologa, Nicu Cioancă, Mirela Petruş, Ioachim Spân, Cristina Retegan, Ioan Dordoi, Felix Gălan, Oana Matei şi Veronica Bălan. De asemenea, momente de joc tradiţional din judeţul nostru au fost aduse de dansatorii ansamblului, în coregrafia lui Adrian Paşcu.
După cum ne informează directorul ansamblului, Nicu Cioancă, este o colaborare mai veche între artiştii din Bistriţa şi cei din Oradea, iar bistriţenii au evoluat pe scenă alături de Ansamblul Porrolissum din Zalău şi invitaţii din Grecia, Israel, Macedonia, Serbia, Slovacia şi Turcia.
După succesul de vineri de la Oradea, Ansamblul profesionist „Dor Românesc” a fost prezent duminică de la ora 14.00, la Festivalul Usturoiului, în Pasul Tihuţa pe drumul către Ciosa. De asemenea, tot duminică bistriţenii au participat la Festivalul Naţional „Fiii satului, tradiţii de pe Valea Dornelor”. Sub bagheta maestrului Ştefan Cigu, au încântat locuitorii din Poiana Stampei, Matilda Pascal Cojocăriţa, Domnica Dologa, Mirela Petruş, Ioachim Spân, Anuţa Motofelea, Ioan Dordoi, Felix Gălan, Veronica Bălan şi Oana Matei. De aici, ansamblul s-a deplasat la Zilele comunei Teaca, unde au cântat în faţa locuitorilor de aici – Mirela Petruş, Domnica Dologa, Ioachim Spân şi Veronica Bălan, alături de colegii din orchestră şi de corpul de dansatori.
Sunt trei festivaluri importante la care bistriţenii noştri s-au prezentat ca adevăraţi profesionişti, atât în ceea ce priveşte orchestra cât şi soliştii vocali şi dansatorii, demonstrând că cei 20 de ani de la înfiinţarea ansamblului bistriţean au fost o adevărată şcoală pentru artiştii noştri.
Luna august este lună de vacanţă pentru artiştii de la „Dor Românesc”, deşi vor mai participa la evenimentele din judeţ, iar începutul lui septembrie îi va găsi în noua lor casă, Centrul Cultural „Dacia”, Cu autocar nou şi cu instituţie la standarde europene, artiştii noştri au toate condiţiile pentru a străluci pe scene ţării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5