Profesioniştii de la „Dor Românesc”- în recital la Festivalul Internaţional de Folclor din Oradea, în această seară. Urmează Festivalul Usturoiului şi Festivalul Tradiţii de pe Valea Dornelor

Ansamblul profesionist „Dor Românesc” al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este prezent, în această seară, începând cu ora 19.00, pe scena Festivalului Internaţional de Foclor din Oradea, ajuns la ediţia a V-a. Cetatea Oradea găzduieşte ansambluri din şapte ţări într-un eveniment organizat de Ansamblul profesionist „Crişana”, Teatrul „Regina Maria”, Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale în colaborare cu Asociaţia Hora.
Vor evolua în acompaniamentul orchestrei profesioniste artiştii Domnica Dologa, Nicu Cioancă, Mirela Petruş, Ioachim Spân, Cristina Retegan, Ioan Dordoi, Felix Gălan, Oana Matei şi Veronica Bălan. De asemenea, momente de joc tradiţional din judeţul nostru vor fi aduse de dansatorii ansamblului, în coregrafia lui Adrian Paşcu.
După cum ne informează directorul ansamblului, Nicu Cioancă, este o colaborare mai veche între artiştii din Bistriţa şi cei din Oradea, iar în această seară bistriţenii vor evolua pe scenă alături de Ansamblul Porrolissum din Zalău şi invitaţii din Grecia, Israel, Macedonia, Serbia, Slovacia şi Turcia.
Festivalul se întinde pe durata a trei zile, evenimentul fiind încheiat duminică seara cu evoluţia Ansamblului artistic profesionist „Crişana”.
Ansamblul profesionist „Dor Românesc” va fi prezent duminică de la ora 14.00, la Festivalul Usturoiului, în Pasul Tihuţa pe drumul către Ciosa, şi tot în aceeaşi zi, de la ora 17.00, la Festivalul Naţional „Tradiţii de pe Valea Dornelor” din Poiana Stampei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5