După aproape 20 de ani, un episcop ortodox ajunge la Molişet

După 19 ani, o înaltă faţă bisericească ajunge la Biserica Ortodoxă din Molişet. Aici, nu a mai fost un eveniment religios de amploare din anul 1997, când a fost sfinţită Sfânta Biserică.
Duminică, vrednicul părinte Cristian Ţermure, alături de cei aproximativ 100 de credincioşi pe care-i păstoreşte, vor avea bucuria a de a fi binecuvîntaţi de mitropolitul Andrei, care va fi primit la ora 9, în faţa Sfintei Biserici, cu Evanghelia de către un sobor de preoţi în frunte cu protopopul Doru Zinveliu. La ora 9.30 va fi sfinţit altarul de vară, iar de la ora 10 începe Sf. Liturghie. După momentele de la Biserică, Înaltpreasfinţitul Mitropolit va face o vizită la casa parohială care, de asemenea, va fi binecuvântată. Deşi păstoreşte o comunitate foarte mică, în cei 7 ani de când este preot aici, Cristian Ţermure, deşi foarte tânăr, fiind la prima parohie, a reuşit să realizeze lucruri deosebite. Biserica a fost renovată, la fel casa parohială arătând ca adevărate instituţii în care slujeşte pe Cel de Sus, părintele. De asemenea, anul acesta s-a reuşit şi ridicarea unui altar de vară, care va fi binecuvântat duminică.
Sunt invitaţi toţi credincioşii de pe Valea Someşului la un eveniment care, cu siguranţă, va rămâne în istoria comunităţii din Molişet.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5