„Educaţie ecologică în zonele umede din Carpaţi”, la Bratislava

Biolog dr. Claudiu Iuşan - Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei

În perioada 22-25 mai se desfăşoară în Bratislava (Slovacia) instruirea cu tema „Educaţia ecologică în zonele umede din Carpaţi” sub organizarea Iniţiativei Zonelor Umede din Carpaţi, Institutului DAPHNE de Ecologie Aplicată şi Departamentului de Conservarea Naturii din Slovacia.
Instruirea se bazează pe existenţa unei colaborări între ariile protejate la nivelul Carpaţilor incluse în reţeaua RAMSAR sau care derulează activităţi nesemnificative în domeniul conservării biodiversităţii în arii protejate ce cuprind zone umede. La instruire participă 15 membri ai unor administraţii de arii protejate din ţările carpatice (România, Ucraina, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria), fiind prezentă şi Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei.
Programul se conturează în jurul diseminării ghidului de educaţie ecologică la nivel carpatic, schimbului de experienţă în privinţa bunelor practici privind administrarea zonelor umede, dezvoltarea de parteneriate viabile în domeniul conservării zonelor umede, aplicarea strategiei elaborate de grupul de iniţiativă a conservării zonelor umede europene, vizitarea unor situri RAMSAR şi parcuri naţionale din Slovacia şi Austria (Parcul Naţional Donau-Auen).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5