„Elevii bistrițeni sunt informați despre ZIUA MONDIALĂ A ZONELOR UMEDE! ”

În data de 2 februarie în fiecare an se celebrează Ziua Mondială a Zonelor Umede. Această zi marchează data adoptării Convenția asupra zonelor umede la 2 februarie 1971 în orașul iranian Ramsar de pe malul Mării Caspice.
In fiecare an din 1997, Secretariatul Ramsar a furnizat materiale pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la importanța și valoarea zonelor umede, Sloganul de anul acesta fiind “Zonele umede – Mijloace de existență durabile!”
Sub egida Secretariatului Ramsar, în perioada 02.02.2016 - 02.03.2016, se organizează un concurs de fotografii digitale efectuate într-o locație din zonele umede din județ. La acest concurs pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 15-24 ani.
Fiecare participant poate încărca până la 3 fotografii pe site-ul organizației http://www.worldwetlandsday.org/photo-contest. Câștigătorul concursului va beneficia de o călătorie gratuită, în funcție de preferințe, într-o zonă umedă importantă din lume, finanțată de organizația Star Alliance Biosphere Connections.
Pentru marcarea acestui eveniment Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița - Năsăud în colaborare cu profesor Moraru Dana și elevii clasei a VI-a B, de la Școala Generală Nr. 1 Bistrița, au organizat o acțiune de educație ecologică, ce a avut loc în 01.02.2016 la sediul școlii.
Elevilor li s-au prezentat un material despre mijloacele de subzistență din pescuit, cultura orezului, călătorii, turism, și furnizarea apei care depind de existența acestor zonele umede și cum acestea sunt vitale pentru noi în multe alte feluri.
Activitatea s-a finalizat cu un mini-concurs, în cadrul căruia copii au fost stimulați să își expună ideile referitoare la importanța zonelor umede ca de exemplu: faptul că acestea găzduiesc o mare varietate de forme de viață, ne protejează coastele litoralurilor, se comportă ca și niște bureți naturali împotriva inundațiilor râurilor, sau ca un depozit de dioxid de carbon pentru a diminua efectele a schimbărilor climatice.
Ideile au fost comparate, iar după obţinerea rezultatelor a avut loc premierea celor mai originale răspunsuri și acordarea diplomei de excelență pentru cadrul didactic partener la aceasta acțiune.

Director Executiv,
Sever Ioan ROMAN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5