Elevii bistriţeni, învăţaţi despre necesitatea conservării zonelor umede

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Primăria municipiului Bistriţa, au marcat, la finele săptămânii, Ziua Zonelor Umede. Evenimentul a fost găzduit de Centrul de Informare şi Educaţie ecologică „Şcoala Verde”, din Bistriţa, propunând o serie de activităţi educative adresate elevilor clasele a IV-a C de la Colegiul „Andrei Mureşanu” din Bistriţa şi a III-a B de la Şcoala Generală nr. 1 din Bistriţa.

„Reprezentanţii APM au prezentat, într-un limbaj accesibil elevilor, importanţa zonelor umede şi necesitatea conservării lor. De asemenea, printr-o prezentare Power Point, copiii au făcut cunoştinţă cu personajul Flopi din materialele educative puse la dispoziţie de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice”, precizează Oana Şteţco, responsabil mass-media al APM BN.

Convenţia asupra zonelor umede de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice, semnată la Ramsar, în Iran, în 1971 a stabilit data de 2 Februarie ca Zi Mondială a Zonelor Umede. Obiectivul declarat al Convenţiei a fost acela de a conserva zonele umede, fauna şi flora, datorită importanţei lor ecologice, economice, ştiinţifice şi recreative. Până la sfârşitul anului 2012 pe lista Ramsar au fost înscrise 2065 zone din 163 ţări. România a aderat la Convenţia de la Ramsar în anul 1991, până în prezent, fiind desemnate 12 situri Ramsar, dintre care Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, fiind cea mai mare din România şi Europa.

Anul 2013 a fost desemnat ca An Internaţional ONU pentru Cooperare în domeniul Apei, iar, în acest context, tema Zilei Mondiale a Zonelor Umede a fost „Zonele Umede au grijă de apă!”. Astfel este subliniată importanţa conservării şi utilizării durabile a zonelor umede pentru realizarea unui management durabil al apelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5