Elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Bistrița, într-un proiect Erasmus+ în Kerpen, Germania

Prof. Eugenia Șular și informatician Simona Marusac

În perioada 14-18 februarie a avut loc mobilitatea Erasmus+ Planning Learning Approaches for Nowadays Students PLANS în Kerpen, Germania. Tema mobilității a fost centrată pe ectivități legate de moștenirea culturală și provocările mediului online.  Profesor Șular Eugenia și informatician Marusac Simona împreună cu 5 elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Ştefan cel Mare" Bistriţa am pornit în această călătorie bucuroși si nerabdători să ne întâlnim cu celelate echipe ale școlilor participante : Tyršova základní škola a mateřská škola Praha 5-Jinonice din Republica Cehă, IES Sierra de la Grana, Jamilena din Spania, Agrupamento de Escolas nº1 de Abrantes, Abrantes din Portugalia și desigur gazdele noastre Europagymnasium, Kerpen din Germania.

Pe parcursul acestor zile am descoperit comunitatea din Kerpen foarte implicată în activitățile proiectului.

Elevii noștri au fost cazați în familii, având astfel ocazia  să creeze legături care vor dura pentru totdeauna. Experiențele lor din aceste zile au fost despre obiceiuri, relaționare, cultură germană, mâncăruri tradiționale, istoria locurilor.

Într-o videoconferință, parlamentarul UE Axel Voss Kerpener ne-a familiarizat cu metodele de lucru ale Parlamentului European. Scurta sa prezentare a fost despre modul în care funcționează Parlamentul European, despre rutina zilnică tipică a unui europarlamentar, dar și despre inovațiile și schimbările care au apărut pentru delegați în cursul pandemiei. A subliniat apoi importanța tot mai mare a rețelelor sociale. Experiența sa de mulți ani ca reprezentant al oamenilor l-a avantajat atunci când a explicat provocările lumii digitale într-un mod ușor de înțeles și adecvat pentru elevi. Elevii din Spania, Portugalia, România, Germania și Republica Cehă, au profitat de ocazie pentru a-și adresa propriile întrebări lui Axel Voss.

Ne-am bucurat de bucătăria și gastronomia fiecărei țări, gătind în echipe și gustând preparatele tipice propuse de noi. Școala din Kerpen este dotată cu un atelier de gătit dotat cu toate utilitățile necesare.

Informații importante despre această zonă am aflat vizitând orașul Koln. Folosind aplicația Biparcours  și rezolvând diferite misiuni, elevii grupați în echipe multinaționale, au descoperit: Domul din Koln, cea mai mare biserică din Germania, Podul Hohenzollern unde am prins lacăte personalizate și centrul istoric cu clădirile tradiționale și particularitățile lăsate de breslele meșteșugărești.

La finalul acestei frumoase săptămâni a trebuit să facem față provocărilor meteorologice. Școala din Kerpen a fost închisă joi împiedicându-ne să desfășurăm activitățile propuse. În schimb, am avut întâlniri online pentru a finaliza unele părți ale proiectului.

După o săptămână extrem de bogată, vineri ne-am luat rămas bun. Ne-am despărțit cu promisiunea de a ne întâlni cu toții în mediul online până la următoarea mobilitate.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5