Elevii de la Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud, Locul I şi campioni naţionali, la Braşov

Vor reprezenta România la Concursul European din Estonia

Colegiul Silvic „Transilvania” din Năsăud nu are nevoie de nicio recomandare în privinţa competenţelor şi a seriozităţii în ceea ce priveşte pregătirea profesională. Atât cadrele didactice, cât şi elevii sunt recunoscuţi pentru aceasta atât în ţară, cât şi peste hotare, ocupând primele locuri la toate concursurile şi parteneriatele organizate pe linia lor profesională.
Astfel, la Concursul Naţional de Competenţă în Silvicultură, care a avut loc la Braşov, la Grupul Şcolar Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu”, echipa „silvicultorilor” năsăudeni s-a dovedit a fi cea mai bună din ţară, ocupând locul I. Elevii Ionuţ Cristian Purcel, Lăcătuş Petru Rareş, Isai Alin Georgian, Pavel Dănuţ şi Groza Ionuţ Nicolae, însoţiţi de profesorii Gavrilă Neamţ şi Cristian Cosma, s-au întrecut cu cei de la liceele de profil din Timişoara, Braşov, Gurghiu, Brăneşti şi Câmpulung Moldovenesc. Concursul a fost unul destul de dificil, deoarece elevii au trebuit să treacă de cele 50 de întrebări de specialitate şi, în mod deosebit, de probele practice: tăieri de precizie, intervenţii la mecanismele motoferăstrăului, estimări ale parametrilor unor copaci care au fost apoi verificate cu instrumente de măsură de precizie, dar şi cele 14 etape ale traseului forestier.
„Suntem bucuroşi de rezultat. Am venit să ne impunem şi să ocupăm locul I, care ne asigură plecarea la Concursul European de Silvicultură găzduit de Luna Metsandu Skool din Estonia, din perioada 20-25 mai 2015, după ce în 2011 şcoala noastră a reprezentat România la concursul similar din Polonia. Aceasta se datorează atât pregătirii didactice foarte bune, cât mai ales efortului financiar al liceului în ceea ce priveşte dotările cu echipamente profesioniste. Mai adaug şi deosebita contribuţie a profesorilor Geoconda Neamţ şi Adina Tănase la pregătirea copiilor”, a ţinut să precizeze profesorul Gavrilă Onul, directorul Colegiului Silvic „Transilvania” Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5