Eliberări şi numiri în funcţii, proiecte dezbătute şi validate

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud din 15 aprilie s-au dezbătut şi analizat un număr de 25 de proiecte, la care s-au adăugat, din iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, Liviu Mihai Rusu, încă trei proiecte privind Atestarea domeniului public al judeţului Bistriţa-Năsăud, precum şi a municipiului, oraşelor şi comunelor din judeţul BN; Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud, şi Alegerea unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. La şedinţă a fost prezent şi prefectul judeţului dl. Cristian Florian. La primul punct al ordinei de zi s-a supus plenului eliberarea din funcţie a d-lor şi încetarea mandatului de consilier judeţean: Ioan Andreica, Cristian Florian, Doina Pană, Vasile Negruşeri şi Sabin Ilieşi, datorită faptului că au fost promovaţi în funcţii superioare, inclusiv de secretar de stat, fiind votaţi în unanimitate de voturi pentru eliberare din funcţie. Totodată au fost propuşi pentru validare şi numirea în funcţia de consilier judeţean d-nii: Neamţu Dorin, Emil Miclea, Doru Ciocan, Cristian Parasca şi Viorel Mărginean, care au fost aprobaţi în unanimitate de voturi, după care au depus jurământul în calitate de consilieri validaţi. Privitor la proiectul Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în jud. BN, în vederea conformării cu directivele europene au fost vizate comunele Telciu, Feldru, Petru Rareş, Uriu, Braniştea, Şintereag, Nimigea şi oraşul Beclean, CJ va sprijini comunele care nu au putere financiară. Au luat cuvântul, motivând necesitatea acestui proiect, consilier judeţean Daniel Suciu şi primari prezenţi.

Reamintim că au fost discutate şi proiecte referitor la realizarea şi implementarea unui sistem informatic integrat la nivelul CJ, desemnarea unor reprezentanţi ai CJ BN în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, desemnarea unui consilier judeţean ca membru în Consiliul de Administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate BN, aprobarea bugetului propriu al CJ BN pe 2009, aprobarea contului de execuţie bugetară pe anul 2008, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, a organigramei şi statului de funcţii pentru SC “Aquabis” pe 2009, aprobarea Planului de Analiză şi Acoperire a Riscurilor din judeţul BN şi alte proiecte.

Preşedintele CJ, Liviu Rusu, a atras atenţia colegilor, care nu au fost validaţi, că nu trebuie să semneze lista de prezenţă la şedinţa ordinară decât după validarea şi depunerea jurământului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5