Au trecut organigramele…
-
View the full image
foto
În cursul zilei de ieri, a avut loc, la sediul Consiliului Judeţean, şedinţa ordinară în temeiul prevederilor Legii administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare.
Preşedintele CJ, Liviu Rusu, a fost cel care a deschis şi susţinut şedinţa, făcându-se remarcat şi prin unele şicane la adresa unor consilieri PSD. Prezenţi la întâlnire au fost şi cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, Mihai Bumbu şi Luca Iancu, alături de prefectul Cristian Florian. Nu la fel de prezenţi au fost toţi consilierii judeţeni, unii dintre ei alegând deja destinaţia concediilor. Pe ordinea de zi au fost propuse spre aprobare 12 proiecte de hotărâre, o mare din ele fiind iniţiate de preşedintele CJ, Liviu Rusu.
Cine reprezintă minorităţile în ATOP?
La începutul şedinţei, preşedintele CJ a mai suplimentat lista cu încă un proiect de hotărâre . Proiectul a vizat validarea nominală a membrilor Autorităţii Naţionale Teritoriale de Ordine Publică. Proiectul a trecut cu 21 de voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 2 abţineri.
Singurul consilier care a ridicat un semn de întrebare a fost social-democratul Mihail Mureşan, care l-a întrebat pe Liviu Rusu, de ce în componenţa ATOP, nu se regăseşte şi un membru al comunităţii rrome.
Replica lui Liviu Rusu a fost: „îmi asum responsabilitatea pentru stabilirea membrilor reprezentanţi ai comunităţilor”. Emil Neia Lăcătuş nu se mai regăseşte în ATOP, preşedintele CJ alegând să reprezinte comunităţile, următoarele persoane: Andrei Kocsis, Toma Hartig şi jurnalistul Cristiana Sabău.
Liviu Rusu îi mulţumeşte lui Gheorghe Marinescu
Celelalte proiecte care au vizat aprobarea organigramei şi a statului de funcţii din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Bibliotecii Judeţene, a Complexului Muzeal, a Centrului Judeţean pentru Cultură au trecut fără prea multe comentarii din partea celor care le-au votat.
A captat atenţia mai mult decât votarea în sine, momentul în care preşedintele CJ Liviu Rusu i-a mulţumit fostului director, Gheorghe Marinescu, pentru activitatea depusă în cadrului Complexului Muzeal Judeţean.
„Se cuvine să îi mulţumim omului care a trudit atâţia ani în această instituţie şi a ajutat această unitate să se dezvolte. E o chestiune de fairplay, de moralitate să mulţumim oamenilor care au muncit. Trebuie să mai şi recunoaştem valoarea, nu doar să criticăm”, a spus Liviu Rusu, preşedintele CJ.
Restul proiectelor au trecut rând pe rând cu mici obiecţii.
Adaugă comentariu nou