Romii lui Neia răbufnesc la adresa PD-L

„Suntem nişte jucării în mâna unor politicieni”

Rezultatele alegerilor europarlamentare au lăsat un gust amar şi romilor din judeţ. După ce au bătut palma cu democrat-liberalii, şi au făcut campanie portocaliilor, mai marii partidului şi ai judeţului i-au lăsat cu ochii în soare. Astfel, romii lui Neia au rămas fără un reprezentant al comunităţii în ATOP, fără post de consilier personal în cancelaria preşedintelui CJ şi fără susţinere în teritoriu. Dezamăgiţi, romii ripostează, prin declaraţii:

„Înainte de campania pentru europarlamentare, am fost chemat la Bucureşti şi am primit ordin de la domnul deputat Păun, să mă implic în campania electorală şi de a bate palma, la nivel judeţean, cu PD-L. Am bătut palma, ne-am făcut treaba cu colegii mei, mergeam câte 3-4 inşi în teritoriu, indiferent că erau sau nu, comune cu populaţie preponderent de etnie romă. După alegeri, ne-am întâlnit şi domnul deputat Oltean ne-a spus că rezultatele nu au fost bune, motivând că în Lechinţa, Teaca şi Reteag, unde avem o comunitate importantă de romi au fost rezultate mai slabe, cu toate că erau primari PSD, şi a rămas să se mai discute, să se vadă despre ce e vorba”, a spus Emil Neia Lăcătuş, liderul romilor din judeţ.

La semnarea pactului de colaborare dintre Partida Romilor Pro Europa şi Partidul Democrat-Liberal, romilor li se promisese un post de consilier personal al preşedintelui CJ sau cel puţin, un loc în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. După alegeri, romii au rămas cu promisiunile…

„Am avut o întâlnire săptămâna trecută cu domnul Liviu Rusu, era şi domnul Luca Iancu, acolo. În ATOP, eu am avut două mandate jumătate, şi ştiu ce se discuta. Acolo se discutau multe probleme pe prevenire, pe infracţionalitate, şi cele mai multe discuţii sunt legate de romii noştri. Domnul Rusu mi-a spus că nu se discută numai problema romilor. Am rămas neplăcut impresionat, pentru că pe cele trei posturi desemnate de preşedintele Consiliului Judeţean care să reprezinte maghiarii, saşii şi romii, doar romii nu sunt. Nu e un capăt de ţară că am pierdut ATOP-ul, dar am arătat că suntem parolişti, chiar dacă suntem ţigani (…) a rămas ca vinerea asta, să avem o întâlnire cu domnul deputat Oltean şi să mai analizeze o dată situaţia. Totuşi, nu cred că vom obţine nici măcar postul de consilier personal al preşedintelui CJ”, a precizat liderul romilor din judeţ.

Dezamăgirea era împărtăşită şi de către ceilalţi romi din Biroul Executiv Judeţean al Partidei Romilor Pro Europa care au spus că regretă faptul că au mers alături de PD-L în campania pentru europarlamentare, şi au constat că sunt doar nişte „jucării”, în mâna unor politicieni care nu se ţin de cuvânt.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5