Eroii din linia întâi ! Oamenii își fac semnul Crucii, prin satele județului, când ne văd echipați în alb

“Trecem prin satele județului și atunci când oamenii ne văd echipați complet, în alb, își fac semnul Crucii, pentru că știu că misiunea are legătură cu prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Întâlnim astfel de reacții și când avem misiuni în mediul urban. Sunt reacții de la geamurile caselor sau din porțile gospodăriilor. Îmi place să cred că pe lângă îngrijorarea generală, oamenii ne susțin moral și asta ne încurajează să ne ducem misiunile la bun sfârșit. Una peste alta, cel mai mare ajutor pe care bistrițenii ni-l pot da este ca, în aceste momente grele pentru toată lumea, să respecte măsurile adoptate de autorități: să stea acasă, să evite deplasările care nu sunt absolut necesare sau contactele cu alte persoane, în afară de cei cu care locuiesc. Să înteleagă rolul esențial pe care îl are fiecare dintre noi, salvator sau cetățean”, ne-a mărturisit slt. Paul Moldovan, ofițer specialist CBRN în ISU Bistrița – Năsăud, cel care coordonează echipajele specializate din unitatea noastră.

Zece pompieri militari bistrițeni: plt. adj. sef Mican Daniel, plt. adj. Demian Ioan, plt. adj. Barabas Calin, plt. adj. sef Iakab Tiberiu, plt. adj. sef. Brendea Dumitru, sg. maj. Guzu Grigore, sg. Maj. Bonta Vladut, plt.maj. Olteanu Paul, plt. maj. Marian Florin, plt.maj. Handrea Tiberiu sunt împărțiți în trei ture de serviciu, pentru a asigura misiuni de transport în condiții de maximă siguranță, decontaminare personal și tehnică de intervenție. Ei sunt în linia întâi, dar în spatele lor, sunt pregătiți și alți pompieri militari să sprijine cu tot ce este posibil, logistic și operativ, pentru ca misiunile încredințate să fie duse la bun sfârșit.

Dacă îi întrebi ”Ți-e teamă?”, vor răspunde “Ne-am pregătit la exerciții de-a lungul timpului și ne pregătim zilnic să îi sprijinim și pe colegii mai noi din echipă. Responsabilitatea este enormă față de toată lumea, familie, colegi, dar suntem pregătiți să aplicăm întocmai procedurile după care lucrăm să ne întoarcem sănătoși acasă.
Misiunile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 sunt gestionate în sistem integrat de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Bistrița - Năsăud și însumează eforturile tuturor celor din prima linie: personal medical, pompieri, politiști, jandarmi, militari, autoritățile publice locale si voluntari. O vorbă a locului sintetizează cel mai bine ce se întâmplă în această perioadă: ”Tragem toți la aceeași căruță....”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5