Eugen Curteanu: La Livezile şi Beclean, sunt focare în centre de bătrâni. Şcoala poate începe în condiţii normale

Subprefectul Eugen Curteanu susţine că autorităţile au încercat să facă toate demersurile necesare pentru începerea în cele mai bune condiţii a anului şcolar, în acest context aparte al pandemiei de coronavirus.
„În contextul pandemic actual e greu să vorbeşti de cele mai bune condiţii pentru începerea şcolii. Nu am avut niciodată cele mai bune condiţii de începere din cauza lipsurilor de infrastructură şcolară, cu atât mai mult anul acesta, deşi pe parcursul anilor s-au făcut investiţii deşi a existat un efort al guvernelor care s-au perindat la Palatul Victoria de-a lungul timpului. La nivel judeţean, inspectorii şcolari au făcut eforturile ca problema să fie rezolvată. Peste toate s-a suprapus pandemia, contextul e cu atât mai nefavorabil pentru că provocările cu distanţarea fizică, portul măştii sunt cu atât mai acerbe şi pregnante în rândul copiilor”, a declarat Curteanu.
Subprefectul judeţului a adăugat că au fost făcute demersuri la Instituţia Prefectului, mai ales cu primarii de oraşe, unde numărul de elevi raportat la săli de clasă şi raportat la distanţarea de un metru poate ridica probleme. „Primăria Bistriţa s-a mişcat admirabil, neaşteptat de bine faţă de aşteptările mele. Domnul primar Creţu, de data aceasta, a fost implicat, a avut întâlniri cu toţi directorii de şcoli, a înregistrat toate cererile şi i-a ajutat să se aprovizioneze cu toate materialele pentru ca în 14 septembrie să poată începe şcoala în condiţii de siguranţă. Primarii celorlalte oraşe nu s-au lăsat mai prejos. Din punct de vedere al infrastructurii şcolare, nu ar fi probleme majore sau pentru care nu s-ar găsi soluţii”, a menţionat Eugen Curteanu.
Acesta a ţinut să precizeze că, deşi pe harta epidemiologică a judeţului apar două zone critice, respectiv Livezile şi oraşul Beclean, unde s-ar putea aplica scenariul doi, situaţia trebuie judecată corect. „Acolo a apărut un număr mare de îmbolnăviri pentru că s-au detectat două focare în două centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, de aici şi numărul mare de îmbolnăviri. Acolo vom aprecia lucrurile în situaţia de fapt. Atât timp cât în comunitate nu există riscul de propagare a coronavirusului, atunci şcoala poate să înceapă în condiţii normale”, a declarat Eugen Curteanu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5