Excavări ilegale pe albia râului Şieu. Jandarmii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa

Jandarmii bistriţeni vor sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, după ce au întocmit acte de constatare pe numele a doi conjudeţeni, prinşi în timp ce excavau agregate din albia râului Şieu.
La finele săptămânii, jandarmii bistriţeni au participat, în colaborare cu Asociaţia Esox Spinning Club Bistriţa, la o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii pescuitului ilicit şi a faptelor de braconaj piscicol pe râul Şieu. În timpul verificărilor, echipa mixtă a observat că pe albia râului Şieu, între localităţile Arcalia şi Chiraleş, se efectuează lucrări de excavaţie pentru extragerea de minereuri necesare în activitatea de construcţii.
“În apropierea malului stâng al râului se afla un utilaj cu ajutorul căruia se desfăşurau activităţi de excavaţie, iar lângă acesta se afla o autobasculantă care aştepta să fie încărcată. Jandarmii împreună cu reprezentanţii asociaţiei amintite au solicitat celor aflaţi la faţa locului să prezinte documentaţia şi avizele necesare pentru activitatea de excavaţie pe care o efectuau.
Pentru „activităţi miniere fără permis sau licenţe”, conform Legii nr. 85 din 2003, art. 57, alin. 2 şi pentru „utilizarea albiei minore fără autorizaţie”, conform Legii nr. 107 din 1996, jandarmii au întocmit actele de constatare şi sesizare, pe numele lui Dorin C. de 48 de ani din Coldău şi Viorel P. de 40 de ani din Căianu Mic, acte care vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa pentru a se da soluţia legală”, menţionează lt. Georgeta Căşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.
Potrivit sursei citate, celor în cauză li s-a dispus încetarea acestei activităţi, îndreptarea albiei şi aducerea acesteia la starea iniţială excavării.

Comentarii

16/06/14 21:14
Maxim Pop

de remarcat faptul ca nu Garda de Mediu a initiat aceasta actiune ci o asociatie impreuna cu Jandarmeria.....

18/06/14 11:00
yooo

si pe somes e sc dimex,gossen si altii,zilnic!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5