Excelenţa, premiată la Năsăud în cadrul unei seri greceşti cu familia Koronios

Renumita Grădină de Vară a năsăudenilor, reamenajată şi inaugurată sub numele „Someş Garden”, a fost gazda unei seri greceşti organizată de Clubul Femeilor Solidare Năsăud, preşedinte Iulia Ionela Dragu. O seară de poveste, în cadrul căreia istoria cultivării măslinelor de pe tărâmul grecesc a fost spusă de către minunata familie Babis & Andreea Koronios cea care deține livada de măslini și îmbuteliază uleiul ,,Zaliari", de o calitate la superlativ.
Două echipe (albastră şi galbenă), coordonate de chef Nina Rus, au pregătit bucate alese, având ca ingredient principal măslina şi uleiul de măsline.Din prezentare nu au lipsit vinurile rafinate ce poartă un nume cu renume - LECHBURB Lechința. Dansatorii prestigiosului Club de dans ,,Floris Bistrița" şi îndrăgitul, Dj Bobo au întreținut atmosfera.
Nu a lipsit tombola. Toate au fost făcute într-un scop nobil: fondurile adunate s-au îndreptat spre un tânăr absolvent de liceu, Aurel, cu o poveste de viață aparte și un model pentru societate, în ciuda crudului destin.
„Astăzi premiem excelenţa. Sunt foarte fericită că astăzi se află printre noi un tânăr cu merite deosebite care, cu siguranţă, va duse numele Năsăudului acolo unde trebuie. Dragul nostru Aurel, de azi înainte vei avea o familie foarte numeroasă. Ştiu, te copleşesc emoţiile. Te felicităm Aurel, sunt foarte fericită că am putut face ceva pentru tine, îţi promitejm că pe parcursul celor trei ani de zile vom fi alături de tine şi te vom susţine cu toată iubirea noastră. Îţi mulţumim frumos că exişti” a declarat Iulia Dragu.
Primarul Mircea Romocea, prezent la eveniment, a spus: „Mulţumesc doamnelor de la Clubul Femeilor Solidare, am răspuns de fiecare cu drag invitaţiei dumneavoastră, deoarece organizaţi evenimente cu scop filantropic, caritabil, generaţi empatie pentru cei din jur. Dacă la început am fost sceptic vizavi de ceea ce urma să faceţi, acum sunt încântat. Felicitări pentru ceea ce faceţi. Aurel, soţia mea mi-a vorbit despre tine, înţeleg că ai fost eroul ei. Am auzit doar cuvinte deosebită, de excepţie despre tine. Te felicităm din partea comunităţii năsăudene. Sunt convins că toţi cei de aici vom fi alături de tine, Primăria Năsăud şi câteva colege de la Direcţia de Asistenţă Publică au receptat mesajul şi, cu siguranţă, vom fi alături de tine în ceea ce urmează. Felicitări pentru rezultatele pe care le-ai obţinut şi mult succes în viaţă”.
Cira Ewald -manager Stellwag Electroprod: „Nu sunt prea multe de spus. Notele au vorbit pentru el. În ciuda situaţiei familiare a reuşit să facă performanţă. Prin acest gest aş dori să încurajez mai mulţi tineri să urmeze o şcoală, să-şi dea silinţa, să încercăm să ţinem capetele luminate aproape de noi, să nu fie nevoiţi să meargă în străinătate, să rămână în ţară. Aş dori să-ţi înmânez o bursă, în valoare de 300 lei pe lună pentru următorii trei ani. Felicitări”.
Profund emoţionat, Aurel a vorbit despre visele lui: „Aş dori să vă mulţumesc pentru prezenţa dumneavoastră aici. Sunt copleşit de emoţii, cu atât mai mult cu cât nu am fost pregătit să ţin un discurs. Aş vrea să vă spun că totul se rezumă la muncă, la credinţă şi la persoanele din jurul nostru. Aşa cum ştim, nu suntem persoane solidare, nu suntem fiinţe solidare, astfel ne pliem pe fiecare persoană pe care o întâlnim, luăm tot ce e mai bun şi încercăm să evităm tot ce e mai rău, iar asta, practic, ne formează pe noi. Aşa că, în fiecare din noi şi în fiecare rezultat al nostru se regăseşte munca multor oameni, aşa cum a fost şi în cazul meu, munca profesorilor, a persoanelor care sunt în jurul meu, dar mai ales a mamei, care se află permanent cu mine, şi în aceste clipe, dar şi în clipe mai grele. Vă mulţumesc”.
A fost o seară deosebită, moderată de Iulia Dragu şi Menuţ Maximinian, în cadrul căreia tradiţiile greceşti au fost aduse în scenă de familia Koronios, inclusiv prin purtarea costumului popular de către tată şi fiu, şi prin invitarea năsăudenilor pe ringul de dans, pe coregrafie grecească.
La finalul evenimentului, toată lumea i-a cântat „La mulţi ani!” lui Babis Koronios, care a împlinit în acea zi 40 de ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5