La noi

Execrabil!

Cer scuze dacă, pentru persoane mai puţin familiarizate cu neologismele, voi ”traduce” acest cuvânt. Deci:

”Execrabil” (potrivit dicţionarului), înseamnă: oribil, respingător, dezgustător.

Starea aceasta am trăit-o în momentul în care l-am auzit pe premierul guvernului României, …tovarăşul Emil Boc, declarând public (ca şi cum ar fi jucat o scenă despre cum se ascunde gunoiul sub covor) astfel:

”Trecem prin cea mai grea situaţie socială de la al doilea război mondial încoace!”

Parcă ar fi vrut să facă un gest de binefacere, anunţându-şi poporul că trebuie să se cutremure şi apoi să tacă.

De unde ştie asta premierul, câtă vreme dă sentinţe tipice de fost secretar UTC, în anii când trăia bine-mersi în zarva propagandist-ideologică ceauşistă?

Trăim un dezastru fără precedent de la al doilea zăzboi mondial încoace? Dacă, în această constipaţie politico-administrativă în care se află, Emil Boc ar fi avut un pic de umor, ar fi putut afirma că degringolada în care ne aflăm durează… de la Burebista încoace.

S-o luăm acum, mai pe tristeţe: afirmaţia lui Emil Boc este o autodescalificare de prim-guvernant! O mărturisire de neputiincios al celui mai penibil prim-ministru din istoria României.

Regret că acest ins e ardelean. Horia şi Avram Iancu se răsucesc în mormânt la auzul acestui moţ iresponsabil, ajuns să decidă soarta unui stat şi să-şi ascundă neputinţa sub astfel de afirmaţii. Are prioritate la categoria ”cea mai aberantă conduită din istoria României contemporane”. Stau să mă gândesc nu la înălţimea sau numărul la pantofi pe care-i poartă , mă întreb, îngrijorat, mă gândesc, cât de groasă e talpa din obrazul său.

Să zicem că boc-ul acesta din viaţa noastră publică va fi, la un moment dat să nu mai fie. Cine îi va lua locul?

Răspuns de om resemnat: altul/acelaşi, câtă vreme la Cotroceni e acelaşi Cârmaci. Unde e un Adrian Păunescu să-i câte în vers şi în cenaclu?

Comentarii

26/02/10 11:18
Vizitator

Poate ca ai dreptate, mult stimate tovaras! Dar, dupa umila mea parere, uita-te intai prin ograda Domniei Tale si apoi mai vorbim!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5