Felicitări ! Prof. Romana Fetti, directorul Școlii Profesionale Salva, absolventă a Academiei de Leadership și Management școlar

Pr. dr. Maxim Morariu

Promoția din anul 2020 a Academiei de Leadership și Management școlar de la București a numărat între absolvenți și un dascăl sălăuan, doamna director Romana Fetti. Cei 42 de absolvenți, dintre care 2 din județul nostru, au fost selectați din peste 650 de aplicanți și au beneficiat, vreme de 1 an, de cursuri de training în leadership, oferite de specialiști din țară și străinătate (formatori din spații precum Australia și Finlanda).

Județul nostru a fost de asemenea reprezentat de prof. Raluca Mărginean de la liceul de Muzică din Bistrița. În urma proiectului, școala sălăuană va deveni de asemenea parte a EDU network, făcând parte, din cele 10 clustere formate la nivel național, dintre care unul în Bistrița-Năsăud. Conform spuselor organizatorilor, programul Academiei are o durată de 12 luni și este disponibil pentru 40 de directori, riguros selectați din întreaga țară, determinați să realizeze schimbări semnificative în rezultatele educaționale și cultura din școlile din care fac parte.

Director, începând cu anul 2017, al Școlii Profesionale „Tiberiu Morariu” din Salva, prof. Romana Fetti, are deja un palmares impresionant, atât aici, cât și la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița. Dacă acolo s-a remarcat prin organizarea mai multor simpozioane și conferințe, pubicarea unor volume de lucrări, valorificarea tradițiilor românești și înființarea unui cerc astrist în localitate, la Salva, dânsa este cea care a reușit, de îndată după numirea în postul de director, înființarea unor clase profesionale de profil gastronomic în localitate. Acest lucru a adus cu sine nu doar absorbția unui mare număr de absolvenți pe piața muncii, ci și schimbarea statutului școlii și crearea de noi locuri de muncă, în condițiile în care, în alte școli, an de an sunt desființate posturi. În plus, anul centenar a cunoscut o frumoasă serbare, organizată de școala sălăuană, în cadrul căreia au fost omagiați absolvenții mai multor generații, au fost premiați toți inspectorii școlari județeni și directorii școlii și absolvenții de seamă. La eveniment au participat atunci peste 1000 de oameni, în ciuda vremii nefavorabile, cotidianul Răsunetul numărându-se între cei care l-au imortalizat în paginile lui.

Sincere felicitări, prof. Romana Fetti! Sperăm ca cele învățate la București să constituie baza unor noi proiecte și realizări, care să ne facă să fim mândri de școala noastră!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5