Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc “Valeria Peter Predescu”

În perioada 27 - 29 aprilie va avea loc prima ediţie a Festivalul - Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc “Valeria Peter Predescu”, organizat de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud. Concursul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali, din ţară şi străinătate, interpreţi ai cântecului popular românesc, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani. Fişele de înscriere în concurs vor fi trimise pe adresa Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, str.Gen. Grigore Bălan, nr. 11, Bistriţa – telefon / fax. 0263/212023, 0263/232571, până la data de 23 aprilie 2010. Concurenţii vor interpreta atât la preselecţie cât şi în concurs trei piese muzicale: una fără acompaniament (doină sau baladă de maximum 3 strofe), una cu acompaniament orchestral, plus o piesă din repertoriul muzical al Valeriei Peter Predescu. Pentru asigurarea unei participări valoroase în concurs, în ziua de 26 aprilie 2010 (ora 10.00), la Casa Municipală de Cultură „George Coşbuc” din Bistriţa, se va proceda la preselecţia interpreţilor în prezenţa juriului Festivalului. Pentru concurenţii judeţului Bistriţa-Năsăud se va organiza o preselecţie separată în ziua de 22 aprilie 2010, ora 10.00, la Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, din strada Gen. Grigore Bălan, Nr.11, Bistriţa. Concursul se desfăşoară într-o singură zi, 27 aprilie, iar pe 29 aprilie, laureaţii Festivalului vor susţine un spectacol în satul natal al artistei Valeria Peter Predescu – care se va desfăşura la Căminul Cultural din comuna Telciu, alături de artiştii invitaţi să susţină recitaluri. Marele Premiu şi Trofeul “Valeria Peter Predescu” valorează 1500 lei. Familia Artistei Valeria Peter Predescu va acorda un Premiu Special în urma jurizării concursului în cadrul căruia va fi reprezentată printr-un membru de onoare. Popularizarea festivalului va fi asigurată atât de posturile locale de Radio şi Televiziune cât şi de Posturile Naţionale cu care artista Valeria Peter Predescu a colaborat de-a lungul a carierei sale.

Comentarii

22/04/10 09:08
Stefan Isac

Felicit organizatorii si pe toti care s-au gandit sa organizeze acest Festival in Memoria Valerei Peter Predescu. Merita acest Festival mai ales ca ea a facut foarte mult pentru Folclorul Romanesc si in deosebi cel al zonei ei.
Cred si nu numai ca, cred sunt convins un sprijin aparte il are si Sandu Pugna cel care a fost mereu aproape de Valeria, asa cum i-am vazut si in spectacolul de la Subcetate de Mures-Toplita, atunci cand m-am vazut pentru ultima ora cu prietena,colega,sora mea de suflet si de cantec adevarat Romanesc. Dumnezeu sa o odihneasca in pace,
Valeria va fi prezenta la acest Festival inchinat ei, prin cantecele sale lasate tinerilor din zona pe care-i iubea ca pe copiii ei.
Stefan Isac,interpret de folclor din Banatul de Munte(Caransebes)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5