Festivalul „Valeria Peter Predescu”, o şansă de afirmare

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Primăria şi Consiliul Local al comunei Telciu şi Fundaţia „Valeria Peter Predescu” organizează în perioada 15 - 16 mai 2013 cea de-a IV-a ediţie a Festivalului – Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Valeria Peter Predescu”. Concursul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară şi din străinătate, interpreţi ai cântecului popular românesc cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani.
Nu se admite participarea aceluiaşi interpret la mai mult de trei ediţii ale Festivalului. Nu pot participa în concurs laureaţii ediţiilor precedente.
Concurenţii vor interpreta, atât la preselecţie, cât şi în concurs, trei piese muzicale: o piesă fără acompaniament (doină sau baladă de maximum 3 strofe), o piesă cu acompaniament orchestral şi o piesă din repertoriul artistei Valeria Peter Predescu. Pe 14 mai 2013 (ora 10.00), la Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, se va proceda la preselecţia interpreţilor în prezenţa juriului festivalului. Pentru concurenţii judeţului Bistriţa-Năsăud se va organiza o preselecţie separată în ziua de 9 mai 2013, ora 10.00, la sediul Centrului Judeţean. Concurenţilor li se vor acorda medalii şi alte însemne ale ediţiei a IV-a a Festivalului – Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Valeria Peter Predescu”, Bistriţa 2013. Marele Premiu şi Trofeul „Valeria Peter Predescu” este de 1500 lei, Premiul I de 1000 lei, Premiul II - 800 lei, Premiul III - 600 lei.
Fişele de înscriere în concurs vor fi trimise pe adresa Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, str. Gen. Grigore Bălan, nr. 11, Bistriţa – telefon / fax. 0263/212023, 0263/232571, până la data de 13 mai 2013, însoţite de partiturile muzicale ale pieselor care urmează a fi interpretate în concurs.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5