Finanţare europeană pentru un nou proiect de reabilitare termică! Vezi ce blocuri sunt cuprinse în Bistriţa 8!

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, a semnat contractul de finanţare a proiectului „Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe - Bistriţa 8”. Proiectul a fost depus spre finanţare la  ADR Nord-Vest în 15 noiembrie 2016 şi cuprinde 9 blocuri cu un total de 382 apartamente.

Este vorba despre blocurile de locuinţă de pe Bulevardul Decebal, nr. 46 (40 apartamente); Bulevardul Decebal, nr. 2 (29 apartamente); Piaţa Morii, nr. 2 (24 apartamente); str. 1 Decembrie, nr. 1 (16 apartamente); str. Mihai Eminescu, bl. 3 (38 apartamente); str. Andrei Mureşanu, bl. 9 (15 apartamente); str. Gării, nr. 32 (80 apartamente); str. Rodnei, nr. 20 (64 apartamente) şi str. Rodnei, nr. 1 (76 apartamente).

         Finanţarea proiectului este asigurată prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţie 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul locuinţelor, Obiectivul specific Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari, Operaţiunea A – Clădiri rezidenţiale.

Principalele lucrări de reabilitare termică propuse pentru aceste blocuri sunt izolarea termică a faţadei – parte opacă şi parte vitrată, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei/ termohidroizolarea în lipsa şarpantei, termoizolarea planşeului peste subsol, instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice pentru asigurarea iluminatului în spaţiile comune şi realizarea de lucrări conexe care vor cuprinde intervenţii minime de reparare / consolidare a imobilelor inclusiv şarpante, faţade, instalaţiei de distribuţie a apei reci a a canalizării, instalaţiei electrice în spaţiile comune, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie ş.a.m.d.

Valoarea totală a proiectului este 9.002.818,15 lei din care valoarea nerambursabilă este de 5.208.747,50 lei (57,86% din valoarea totală a proiectului) şi contribuţie proprie (cheltuieli eligibile şi cheltuieli neeligibile) suportată de către municipiul Bistriţa împreună cu proprietarii apartamentelor, în valoare de 3.794.070,65 lei (42,14% din valoarea totală a proiectului, din care contribuţia proprietarilor este între 3,5% şi 25% din totalul proiectului, în funcţie de venitul acestora)”, se arată în comunicatul de pe site-ul Primăriei Bistriţa.

În perioada următoare se va demara procedura de achiziţie publică a lucrărilor necesare realizării obiectivelor (reabilitării termice a blocurilor cuprinse în cererea de finanţare).

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5