( Foto) Mulţime de credincioşi, pe bulevardele Bistriţei, de Florii, alături de Mitropolitul Andrei, preşedintele Radu Moldovan, primarul Ovidiu Creţu

A devenit deja o tradiţie ca în sâmbăta Floriilor bistriţenii, alături de înalte feţe bisericeşti, să participe la Marşul de Florii. Şi de această dată, peste 1500 de credincioşi, cu ramuri de salcie în mână, au parcurs drumul dintre Biserica „Sf. Trei Ierarhi” de pe Odobescu şi Biserica Protopopiatului din Bistriţa, reproducând în mod simbolic intrarea Mântuitorului, cu lauri şi bucurie, în Ierusalim. „În ajunul marii sărbători a Floriilor am avut bucuria ca alături ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și peste 1.500 de credincioși să particip la Procesiunea de Florii! Este al patrulea an de când Protopopiatul Ortodox Bistrița a inițiat acest marș, pentru a ne aduce aminte de drumul care l-a parcurs Mântuitorul Hristos din Betania în Ierusalim, înainte cu o săptămână de Pătimirea și Învierea Sa din morți! Bunul Dumnezeu să ne dea tuturor sănătate și binecuvântare în preajma celei mai importante sărbători ale creștinătății, Învierea Domnului! Săptămâna care ne stă înainte să ne aducă tuturor aminte de iubirea și jertfa făcută de Mântuitorul Hristos pentru sufletele noastre!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, prezent la eveniment alături de primarul Ovidiu Creţu, viceprimarul Cristian Niculae, vicepreşedintele CJ Vasile Puica, prof. univ, dr. Mircea Gelu Buta ş.a.
După procesiunea ce s-a derulat în cântări bisericeşti, Mitropolitul Andrei, alături de protopopii din judeţ, de zecile de preoţi şi de mulţimea de credincioşi, au săvârşit slujba de Vecernie. „Acest marş duhovnicesc ne aduce aminte de drumul pe care l-a parcurs Mântuitorul nostru Iisus Hristos din Betania la Ierusalim, înainte cu o săptămână de patimile şi învierea sa din morţi”, ne-a declarat protopopul Alexandru Vidican.
Suntem în prag de Florii şi de Săptămâna Mare, credincioşii fiind aşteptaţi în bisericile din judeţ pentru a se spovedi pentru ca mai apoi să poată primi Lumina cu sufletul curat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5