( Foto) Un modern Centru Cultural se inaugurează, de Paşti, la Şanţ. Menuț Maximinian, coordonatorul simpozionului cultural, Vlăduța Lupău, în recital. Primarul Ioan Szabo pregăteşte mulţime de surprize !

Primarul Comunei Sant ing Ioan Szabo se declară mulțumit de modul în care s-au derualat lucrările la cea mai impunătoare construcție din comuna pe care o conduce. Este vorba de un Centru multifunctional modern realizat în întregime din bugetul local și se ridică la aproape 50 de miliarde de lei vechi. Edificiul va avea ttriplă destinație, aceea de sală de evennimennte, sală de spectacole dar vor fi amenajate și trei spații comerciale la parterul clădirii pentru ca producătorii locali să își poată valorifica produsele tradiționale.
Noul centru cultural are déjà dotări ultramoderne printre care se poate amintii și un lift care va deservii oamenii care participă la diversele evenimete. Nici partea festivă nu este uitată cei care se vor căsătorii vor putea să își organizeze nunta într-un spatiu foarte modern care poate sa găzduiasca până la 1000 de persoane.
Primarul șănțean declară că :” Mi-am dorit ca acest edificiu să reflecte bunăstarea șănțenilor, să fie un adevarat simbol al comunei noastre iar materialele folosite la construcție, adică lemnul și piatra, am dorit să fie puse in valoare tocmai materiile prime din zona noastra. Mă bucur că putem da șănțenilor mei dragi posibilitatea de a participa la evenimente deosebite intr-un spatiu ultramodern”
Centrul cultural va fi dat în folosință în data de 9 aprilie și va fi inaugurat printr-o serie de manifestări culturale dar și artistice pe parcursul întregii zile. În prima parte a zilei scriitorul Menuț Maximinian va prezenta SIMPOZIONUL Poveste despre Șanț avându-I ca invitați pe Dumitru Muntean, Leon Iosif Grapini, Nazarica Muntean, Floarea Grapini și Sabina Pleș, iar ca invitat de onoare va fi prof dr Vasile Pușcaș. Evenimentul va debuta începând cu ora 14 iar de la orele 16 Carmen Iancu le va adduce invitaților zâmbetul pe buze aducând în fața șănțenilor artiștii Viorica Hojda, Dănilă Filipoi, Lucreția Pomohaci, Ansamblul folcloric Izvorul Someșului, Teatrul Nescris Constantin Iugan dar și pe interpretele Vlăduța Lupău și Oana Tomoioagă. La eveniment vor fi prezenți și Președintele Consiliului Judeșean Bistrița Năsăud Emil Radu Moldovan și ministrul apelor și al pădurilor Ioan Deneș.
Încă odată Ioan Szabo demonstrează că dacă vrei cu adevărat se poate realiza absolut orice mai ales că, așa cum spune primarul, la Șanț nu se întâmplă nimic fără Dumnezeu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5