Gabi Balint, “Pele” a ajuns la Chiochiş: Fotbalul bistriţean trebuie să renască din propria cenuşă

“Fotbalul bistriţean trebuie să renască din propria cenuşă. Poate nu ar fi rău să aplicaţi reţeta lui Hagi sau Ioan Ovidiu Sabău”. Sunt doar câteva din spusele lui Gabi Balint, aflat astăzi în satul Bozieş, comuna Chiochiş. Balint a venit la Bozieş, unde există teren de fotbal şi echipă în LIga a V-a, Unirea Bozieş, împreună cu Adrian Florea, un alt mare fotbalist de la Steaua Bucureşti ce antrenează acum Academia de Fotbal “Gloria Bistriţa”.

Cei doi au participat la o acţiune umanitară a primarului Vasile Silaşi, care, în ultimii 10 ani, şi-a propus să strângă bani pentru a ajuta copiii nevoiaşi să meargă la şcoală pe data de 15 septembrie.

“Am instalat lângă teren o urnă transparentă şi, fiecare din cei care participă sau doar privesc turneul de fotbal, să doneze atât cât îi lasă inima. Am mai primit nişte ghioazdane, tot felul de lucruri necesare şcolii de la o fundaţie umanitară  MEREU ÎMPREUNĂ. Banii şi toate lucrurile donate vor fi preluate de parohia Cheţiu, urmând ca părintele să ne spună cine vor fi copiii echipaţi pentru acest an”, spune primarul Silaşi.

BALINT, NESCHIMBAT

Însoţit de Adrian Florea, Balint a urmărit o bucată lungă de timp meciurile ce se joacă pe terenul Unirii Bozieş, a dat mâna şi a vorbit despre fotbal cu foarte mulţi copii, dar şi cu cîţiva dintre fotbalişti, dând chiar sfaturi celor doi antrenori ce dirijau formaţiile de pe margine.

GABI BALINT: “ Mă bucur să văd că există un mare interes pentru fotbalul mic, fotbalul pentru amatori, şi cred că fiecare sat mai mărişor ar trebui să aibă o echipă de fotbal. O competiţie frumoasă, mai ales că la finalul ei vom avea mai mulţi copiii ce vor fi echipaţi pentru şcoală. Îl felicit pe primarul Vasile Silaşi”, a spus Balint.

Întrebat despre fotbalul bistriţean, Balint a recunoscut că nu ştie foarte multe lucruri despre actuala stare de fapt, dar că a predictibilzat-o : “ Am vorbit în mai multe rânduri despre faptul că fotbalul din judeţul Bistriţa-Năsăud, fotbalul de performanţă, va dispărea după dispariţia lui Jean Pădureanu.  Când a murit a fost aşa cum mi-ar fi murit un părinte. Vreau să le spun tuturor că Nea Jean era un suflet . Pe vremea când jucam la Luceafărul Bucureşti, lunar îmi trimitea bani, să nu am niciun fel de lipsuri. Un mare character, să ştiţi. Din păcate am avut dreptate. Ce se poate face? Eu  nu am reţete speciale, poate, zic eu, ar fi bine de aplicat reţeta lui Hagi sau cea de la U Cluj, poate lăsate orgoliile la o parte, dar ceva trebuie făcut”, spune Balint.

Întrebat dacă se va reîntoarce acasă, Gabi Balint a spus următoarele: “ Am cumpărat o casă în Crainimăt, dar sigur că încă sunt legat de Bucureşti, voi vedea când mă voi trage spre casă. Vă asigur că va eni şi acel moment”, a conchis Balint.

La evenimentul de la Bozieş au fost prezenţi şi o parte din liderii PNL BN: Ioan Turc, Sorin Hangan, consilierul judeţean Vasile Marc dar şi Jenor Beudean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5