Gabriel-Alin Oul din Lunca Ilvei, premiul I și premiul special pentru fizică, la Concursul Național de Fizică și Chimie

prof. Ionel Balea

În perioada 22-26 iulie, s-a desfășurat la Cluj-Napoca etapa națională a Concursului Național de Fizică și Chimie “Impuls Perpetuum”. Ajuns la a XXVII-a ediție, concursul organizat și finanțat de Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Cluj, a reunit pe cei mai buni elevi din țară, din clasele VI-VIII, clasați pe primul loc la clasele lor, la etapa județeană din acest an școlar.

Concursul a constat din două probe, cu subiecte la disciplinele fizică și chimie. Proba experimentală s-a desfășurat marți, 23 iulie, la Facultatea de chimie și inginerie chimică a Universității Babeș- Bolyai, iar proba teoretică a avut loc miercuri, 24 iulie, la Colegiul Tehnic “Raluca Ripan”.

Lotul județului nostru, format din elevii Ciprian-Andrei Pupeză (clasa a VI-a), Gabriel-Alin Oul (clasa a VII-a) și Claudia-Maria Mărtari (clasa a VIII-a), a demonstrat o foarte bună pregătire la ambele probe, atât la fizică, cât și la chimie, toți trei obținând punctaje frumoase, care i-au plasat în prima parte a clasamentului final.

Elevul Gabriel-Alin Oul, de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Lunca Ilvei, pregătit de profesorii Ionel Balea - la fizică și Elena Zubec - la chimie, a obținut PREMIUL I și PREMIUL SPECIAL pentru cea mai bună lucrare la proba teoretică, la disciplina fizică. El a obținut și cel mai mare punctaj general din concurs și punctajul maxim  la proba experimentală la disciplina fizică.

Eleva Claudia-Maria Mărtari, de la Liceul Tehnologic din Telciu, pregătită de profesoarele Lenuța Foșlui – la fizică și Daniela Mureșan – la chimie, a obținut MENȚIUNE din partea MEN.

De remarcat că, în timpul liber avut la dispoziție, elevii au putut vizita, prin grija organizatorilor, obiective turistice din reședința de județ și au participat la excursia organizată la Salina Turda.

Deosebit de interesantă a fost vizita la Facultatea de ingineria materialelor și a mediului din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, unde, îndrumați de prof. univ. dr. ing. Ionel Chicinaș, decanul facultății, au putut vedea activitățile de cercetare din câteva laboratoare, precum cel de microscopie electronică, cel de radiații X  sau cel de sinterizare și au realizat că preocupările lor de mici fizicieni și chimiști pot fi continuate la nivel academic sau își pot găsi aplicații practice în industrie sau în protecția mediului.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5