Gabriel Czifrak, Dorian Floare și Ionuț Reman, băieții de aur de la Brigada 81 Mecanizată General Grigore Bălan

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

Băieții de aur de la Brigada 81 Mecanizată Bistrița
Octombrie 2020. Un autovehicul MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) sare în aer în timpul unei misiuni de patrulare în regiunea Kandahar din sudul Afganistanului. Militarii din vehicul scapă cu viață, dar cu profunde răni fizice și sufletești.
Evacuați la Spitalul Militar din Baza Bagram (Afganistan) și transferați, la câteva zile, într-un spital din Germania, militarii încep lunga și dificila luptă a recuperării.
După câteva luni ajung în țară unde continuă recuperarea fizică. Sunt constienți că nu vor mai putea reprezenta România în teatrele de operațiuni militare de pe planetă. Dar au jurat credință țării, jurământul trebuie respectat, iar România trebuie reprezentată la cel mai înalt nivel, în orice situație.
Septembrie 2023.
În Germania, la Dusseldorf , se desfășoară Invictus Games, eveniment sportiv internațional dedicat soldaților răniți în urma participării la operațiuni în teatrele de război.
La Dusseldorf, militarii români luptă tot în numele României.
Printre ei, trei tineri cu lacrimi în ochi și medalii la gât. Ei sunt Gabriel Czifrak, Dorian Floare și Ionuț Reman, militarii din Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”. Au învins luptând sub drapelul țării. Drapelul sub care au luptat și în Afganistan.
Gabriel a cucerit medalia de aur la rowing, Ionuț medalia de argint la tir cu arcul compound echipe, iar Dorian medalia de bronz la atletism (1500 m).
Indiferent de culoarea medaliilor, Gabriel, Ionuț și Dorian sunt băieții de aur ai României.
Oameni pe care trebuie să îi prețuim și să-i promovăm pentru că, așa cum spunea Napoleon, dragostea de patrie este cea dintâi religie a omului civilizat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5