Eroii din Afganistan au fost conduşi pe ultimul drum

Lacrimi si durere pentru eroii Marius Florin Sfecheş şi Cristian Petru Filip, militarii bistriţeni care şi-au pierdut viaţa în Afganistan, acum o săptămână.

Sublocotenenţii post-mortem Marius Florin Sfecheş şi Cristian Petru Filip au fost înmormântaţi în Şintereag, respectiv în Bistriţa.

Sute de oameni au fost alături de familie şi de prieteni. Şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a fost prezent, alături de mai mulţi generali ai Armatei Romane, generalii maiori doctori Alexandru Rus şi Valeriu Nicuţ.

A fost prezent şi generalul de brigadă Avram Cătănici, comandantul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, fost comandant al Brigăzii 81 Mecanizate, unitate în subordinea căreia se află Batalionul 812 Manevra Şoimii Carpaţilor.

La ceremonie au participat şi militarii de la Brigada 81 Mecanizată, alături de oficialităţi bistriţene, deputatul PDL Ioan Oltean, preşedintele Consiliului Judeţean Liviu Rusu şi prefectul Cristian Florian.

Ridicaţi post - mortem la gradul de sublocotenenţi, Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip au fost decoraţi cu Steaua României în grad de cavaler.

Marius Florin Sfecheş şi Cristian Petru Filip au murit vineri, 1 octombrie, în Afganistan, după ce vehiculul Humvee cu care se deplasau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

Comentarii

08/10/10 17:53
Vizitator

De ce ei au fost decorati ci cei 12 militari cazuti la Tuzla nu???? s-au implinit 3 luni de la accidentul de la Tuzla, ancheta a fost finalizata, ordinul de inaintare in grad a fost semnat iar decorarea ...este o promisiune?????? acesti 2 soldati...de ce au fost decorati???? decretele lor au fost semnate tot de presedinte......pe aceiasi masa unde dosarele celor 12 asteapta sa fie semnate;
EROII DE LA TUZLA ERAU IN MISIUNE CHIAR CU 25%REDUCERE, FARA ASIGURARI SI BENEFICII FINANCIARE CA ACESTIA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5