Gelu Muthi (PNL): Bistriţa nu poate deveni un oraş complet şi ordonat fără un parc industrial

Consilierul municipal Gelu Muthi, liderul PNL Bistriţa, consideră că Bistriţa poate deveni un oraş ordonat, din punct de vedere urbanistic, prin amenajarea unui parc industrial, în care să fie relocate şi parte din investiţiile actuale. Actualele investiţii din municipiul Bistriţa ar putea fi transferate spre parcul industrial în condiţiile unei politici fiscale avantajoase pentru mediul de afaceri.
“Este foarte clar că ne vom dori ca acest parc industrial să fie funcţional încă din prima zi a dării lui în folosinţă. Susţinem acţiunile care vor fi întreprinse în direcţia aceasta, deoarece, după cum vedem, intravilanul este inserat cu foarte multe zone cu specific industrial. Pentru a putea avea un oraş ordonat, un oraş cu toate capacităţile la maximum, va trebui să fcaem ordine în el din punct d evedere urbanistic. Popularea parcului induistrial s epoate face în primul rând şi prin relocarea capacităţilor industriale din intravilanul Bistriţei. Este o acţiune de anvergură, care nu se poate face de azi pe mâine, dar poate fi începută, în momentul în care parcul este dat în folosinţă. Spaţiile libere vor putea să primească alte destinaţii, pentru a avea un oraş complet şi ordonat”, a explicat Gelu Muthi.
Liberalul a menţionat că va fi căutat şi un investitor strategic, care la rândul lui să dea de lucru pe orizontală mai multor unităţi din Bistriţa, astfel încât să genereze locuri de muncă. Oricum, atractivitatea parcului industrial va fi dată şi de facilităţile fiscale.
În context, viceprimarul municipiului Bistriţa, Ioan Peteleu, a precizat că proiectul va beneficia, 99,99%, de finanţare printr-un proiect european. “A fost o vizită în teren, au fost o serie de documente care trebuiau aduse la zi, au fost depuse deja. Aşteptăm ca cei de la ADR Nord-Vest să ne cheme pentru semnarea contractului. Şansele sunt majoare, 99.9% ca acest proiect să fie finanţat », a completat vicepărimarul Peteleu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5