În căutarea raportului de specialitate…

Parcul (Industrial) nostru şi jocurile lor

Liberalii şi-au retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea contractului de mandat al administratorului Societăţii Business Park Bistriţa Sud SRL. Motivul, spun ei: lipseşte raportul de specialitate. Adevăratul motiv îl cunosc ei mai bine…

Mai jos aveţi explicaţiile liberalilor din cadrul conferinţei de presă, vineri 29 iunie 2013

Raportul de specialitate s-a pierdut în meandrele Primăriei Bistriţa

Gelu Muthi, consilier municipal PNL: Din punctul de vedere al consilierilor liberali, Societatea Business Park Bistriţa Sud SRL trebuie să funcţioneze. Este un subiect pe care îl voi aduce în discuţie de fiecare dată când constat că se întâmplă lucruri, care într-o formă sau alta încetinesc activitatea acestui proiect. De ce asta? Pentru că Parcul Industrial nu va trebui populat, după ce va fi construit, lucrurile vor trebui să meargă mână în mână. Administratorul societăţii trebuie să-şi intre în atribuţii, obligaţii, drepturi, obiective şi indicatori. Lucrurile astea trebuie clarificate în cel mai scurt timp.

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de colegul nostru Ioan Peteleu. În şedinţa de comisie am constatat că nu are raportul de specialitate sau nu are nici un raport de specialitate. În acel moment, el a spus că îşi retrage proiectul de pe ordinea de zi, a spus acest lucru, atât în şedinţa de comisiei, cât şi în şedinţa de plen.

Proiectul a fost depus la timp, a avut tot ce trebuie, astfel încât să poată să parcurgă toate etapele până la şedinţa de comisii, dar revin şi spun în meandrele Primăriei Bistriţa s-a pierdut. Consider că această problemă va trebui rezolvată şi o să-i spun colegului meu, Ioan Peteleu, care a fost puţin supărat şi a spus că el nu o să mai iniţieze niciun proiect vizavi de Parcul Industrial, să se răzgândească şi să mai depună încă unul să vedem dacă se întâmplă acelaşi lucru. Consider că lucrurile astea s-ar rezolva mult mai uşor şi asta am spus-o şi în plen, dacă Primăria ar avea implementat sistemul de management al calităţii. Acolo prin proceduri de lucru tot ceea ce ar trebui să facă un angajat al primăriei ar fi reglementat, ar fie stabilite termene şi nu am mai ajunge niciodată în această situaţie. Credem că Parcul Industrial trebuie să meargă înainte cu toate motoarele pornite.

Din conferinţa de presă…

Jurnalist: Domnul Peteleu, ce înseamnă mai exact acest raport de specialitate şi din partea cărui departament, direcţii din cadrul Primăriei Bistriţa trebuia să vină acest raport.

Ioan Peteleu, viceprimar PNL: Rapoartele de specialitate se întocmesc de către direcţiile sau serviciile din cadrul unităţii administrativ-teritoriale, conform legii 215, Legea administraţiei. Un proiect de hotărâre trebuie să aibă o expunere de motive şi un raport de specialitate. Bineînţeles, că eu nu sunt, să zic aşa, atotcuprinzător, jurist, economist…eu am făcut expunerea de motive şi proiectul de hotărâre, urmând ca un serviciu de specialitate, nu mă întrebaţi care serviciu de specialitate, pentru că nu pot să vă spun eu, urma să întocmească un raport de specialitate, dar ce spunea domnul Muthi mai devreme: nu o să mai iniţiez niciun proiect de hotărâre pentru Societatea Business Park Bistriţa Sud SRL. O să las la latitudinea Comisiei Economice sau Juridice să iniţieze proiectele respective, tocmai pentru că nu mai vreau să trec prin situaţiile prin care am trecut. Nu este primul proiect care nu are raport de specialitate, aşa s-a întâmplat şi cu situaţiile financiare, aşa s-a întâmplat şi la proiectul de buget pentru Parcul Industrial. Proiectul a trecut pentru că s-a depăşit termenul de 30 zile şi proiectul poate merge mai departe şi fără acest raport.

Jurnalist: Este vorba de management defectuos sau este vorba despre vechiul război Ovidiu Creţu – grupul PNL din Consiliul Municipal?

Gelu Muthi, consilier municipal PNL: Prin faptul că am spus că ar trebui sistemul de management al calităţii, lucrurile ar putea fi rezolvate, şi nu numai în situaţia asta, ci în multe alte situaţii, când cetăţenii depun cereri şi multe dintre ele rămân uitate undeva pe un birou…

Jurnalist: Îl acuzaţi practic pe Ovidiu Creţu de management defectuos?

Gelu Muthi: Nu am spus asta! Eu am spus că ar trebui implementat acest sistem de management.

Jurnalist: Domnule Petelu, proiectul legat de Parcul industrial poate merge mai departe şi fără acest P.H. privind aprobarea contractului de mandat al administratorului Societăţii Business Park Bistriţa Sud?

Ioan Peteleu, viceprimar PNL: Proiectul Parc Industrial Bistriţa Sud este un proiect al municipiului Bistriţa. El se va derula în paralel cu activitatea pe care trebuie să o facă Societatea Business Park Bistriţa Sud SRL, dar acolo sunt nişte obiective de atins. Ori, dacă noi nu-i stabilim administratorului obiectivele printr-un contract, dânsul poate să vină la orice oră să spună că nu a avut obiective de îndeplinit. În concluzie: paşii care se fac sunt foarte lenţi. Societatea asta trebuia să funcţioneze după părerea mea, a doua zi după ce a fost creată. Este o activitate de marketing intensă ca să atragi un investitor.

P.S. Raportul de specialitate e doar un pretext… Consilierii municipali PNL şi când au câştigat un pariu au reuşit să-l piardă. Poate, cândva, nu va mai fi nevoie de asta. Deocamdată, însă, nu suntem acolo…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]