Gitenstein: Numărul parlamentarilor români e uriaş, sunt mai mulţi decât în Congresul SUA

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a declarat că în noul Legislativ de la Bucureşti sunt mai mulţi parlamentari decât membrii Congresului SUA, ceea ce reprezintă o cifră uriaşă, adăugând că speră ca şi calitatea democraţiei să fie mai ridicată.
,,Veţi avea în Parlament mai mulţi oameni decât avem noi în Congres. E uriaş. Sunt mulţi oameni”, a afirmat ambasadorul SUA într-un interviu difuzat, luni seară, de Digi 24, înregistrat înainte de finalul mandatului său pe 14 decembrie.
Întrebat dacă un număr mai mare de parlamentari nu asigură şi o mai bună calitate a democraţiei, Gitenstein a răspuns, râzând, că speră ca acest lucru să se întâmple în România, relatează Mediafax.
Noul Parlament de la Bucureşti este compus din 588 de parlamentari, 394 de deputaţi şi 176 de senatori, în timp ce Congresul SUA, de asemenea bicameral, are un număr de 535 de membri, 435 în Camera Reprezentanţilor şi 100 în Senat.
Gitenstein a arătat că e important pentru toate forţele politice să asigure o coabitare în perioada următoare.

Comentarii

19/12/12 09:18
Carcotasul

Suntem de rasul rasului ! La noi erau suficienti 150 ( cate cel mult 3 de fiecare judet... ) sa doarma in salile de sedinta ale Parlamentului... , ca cel putin 30% dintre ei, doar asta fac, ptr ca nu se pricep sa faca altceva... fiind alesi si pusi acolo pe criterii exclusiv politice si nu de competenta profesionala, pe domenii de activitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5