“Păuniţa” din Sângeorz Băi şi primarul Roland Venig , la Ambasada SUA

Corpul Păcii în România şi Ambasada SUA au marcat 22 de ani de cooperare şi colaborare între guvernele român şi american prin intermediul voluntarilor Corpului Păcii şi al angajaţilor săi. Gala aniversară s-a desfăşurat la reşedinta ambasadorului SUA din Bucureşti, Mark Gitenstein,. Evenimentul a fost deschis prin discursuri susţinute de directorul Corpul Păcii în Romania, ambasadorul SUA, reprezentantul Guvernului României, directorul regional al Corpului Păcii şi voluntari. Gala a inclus un târg interactiv, în cadrul căruia voluntarii Corpului Păcii şi partenerii români au fost gazdele celor 16 standuri de prezentare a schimburilor culturale. Cei peste 200 de invitaţi au asistat la expoziţii de fotografie care ilustrează viaţa şi proiectele voluntarilor în România, la demonstraţii de încondeiere a ouălor, la o prezentare de costume populare, dansuri şi jocuri interactive.
Judeţul nostru a fost reprezentat de Ansamblul “Păuniţa” din Sângeorz Băi (director Florin Hodoroga), care împreună cu primarul Roland Venig au însoţit pe profesoara Jovanka Balać, care a predat din aprilie 2011 la Sângeorz, venind aici dintr-un alt proiect tocmai din Merrillville, Indiana. Năsăudenii au avut cel mai vizitat stand, trecătorii bucurându-se atât de priveliştile staţiunii Sângeorz Băi, cât şi de muzica Tarafului condus de Ionică Moldovan.
În cei 22 de ani de program desfăşurat, Corpul Păcii a adus în România peste 1.200 de voluntari care au lucrat în 230 de comunităţi din întreaga ţară. Corpul Păcii îşi va închide programul din România în luna august 2013.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5