Sîngeorz-Băi, bucuria de a sărbători
Cea de-a 6-a ediție Zilelor oraşului Sîngeorz-Băi a fost una a bucuriei, în care timp de 3 zile locuitori şi turişti s-au bucurat de evenimente culturale deosebite.
Manifestările girate de primarul Roland Venig au început cu o demonstrație de arte marțiale, urmată de evoluţia Ansamblurilor „Păunița” şi „Doina someșană”, dar şi a interpretului Nelu Șopterean. A urmat apoi concertul semnat de „Prefix 990”, Hara și Ca$$a Locco, trupe bistriţene de talie naţională, dar şi a bucureştenilor de la „Direcția 5”.
A doua zi ansamblurile folclorice „Trișcașii” din Leșu, „Izvorul Someșului” din Şanț, „Balada” din Bistrița, „Romanați” din Caracal, „Doina Codrilor” din Vărzărești – Republica Moldova, alături de Saveta Bogdan, cetăţean de onoare a oraşului, şi Traian Jurchelea au încântat pe sîngeorzeni, fiind aplaudaţi la scenă deschisă.
„Păunița” a fost sărbătorită la 40 de ani de la înfiinţare într-o gală a folclorului la care au fost invitaţi şi Ansamblul Profesionist „Transilvania” din Baia-Mare, soliștii Alexandru Pugna, Dorina Oprea, Ana Strâmtrurean, Dorina Grad, Răzvan Năstăsescu, grupul instrumental condus de Anghel Urs, invitat de onoare fiind Dinu Iancu Sălăjanu. O sărbătoare deosebită, pentru care Păuniţa a primit o Diplomă de Excelență din partea Centrului pentru Cultură a Județului Bistrița-Năsăud, prin directorul adjunt Ioan Simionca – maestru coregraf al ansamblului Balada. Florin Hodoroga – directorul Casei de Cultură Sîngeorz-Băi, a oferit placheta aniversară din partea „Păuniței” tuturor invitaţilor de vază.
Jocurile de artificii au încheiat ediţia din acest an, una deosebită, care va rămâne pentru mult timp în memoria sângeorzenilor.
Adaugă comentariu nou