Grădiniţă nouă, din fonduri guvernamentale, la Budacu de Jos

Administraţia locală din Budacu de Jos implementează un proiect finanţat din fonduri guvernamentale în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Este vorba despre construirea unei grădiniţe cu program normal, amplasată la Budacu de Jos.

Potrivit primarului Florin Sandu Simionca, valoarea totală a investiției este de 1,148,243.20 lei (cu TVA), din care Construcţii +Montaj reprezintă 942,483 lei (cu TVA), la care se adaugă şi dotări specifice de 66,840.00 lei (cu TVA). Contractul de lucrări este de 982.221,17 lei (cu TVA), până în prezent fiind realizate aproape 30% din lucrări. De altfel, durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Va fi edificată o clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 453,70 mp şi o suprafaţă utilă de 387,95mp, pe un singur nivel.  

Investiţiile în infrastructura şcolară reprezintă o prioritate a administraţiei locale. Grădiniţele din Buduş, Monariu şi cea din Budacu de Jos  au beneficiat de lucrări de renovare, în cadrul primei etape a PNDL, astfel că au primit aviz sanitar de funcţionare, având grupuri sanitare cu apă curentă, încălzire centrală şi instalaţii electrice noi. Aproape un milion de lei au fost investite în cele trei localuri de grădiniţă, pentru a crea condiţii optime de educaţie pentru cei mai mici locuitori ai comunei.

         ***

         Tot din fonduri guvernamentale, la Budacu de Jos  sunt în implementare alte două proiecte importante. Este vorba despre construirea unei reţele de canalizare şi staţie de epurare şi extinderea reţelei de apă potabilă, în comuna Budacu de Jos, investiţie în valoare de13.903.887 lei, şi modernizare DC 7, 0+000-1+900, Jelna-Satu Nou, proiect în valoare de 1.135.911 lei.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5