Primarul Florin Sandu Simionca: Am depus două proiecte, pentru reţea de gaz şi asfaltare străzi, prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii

          Primăria Budacu de Jos a depus maximum de proiecte în vederea obţinerii finanţării din fondul de dezvoltare şi investiţii, a anunţat primarul Florin Sandu Simionca. Potrivit acestuia, un proiect vizează asfaltarea întregii reţele stradale rămase nemodernizată, în localităţile comunei, cu o lungime de 23 km. Un alt proiect are în vedere înfiinţarea unei reţele de gaze naturale, cu o lungime de 33 km.

          „Am pregătit aceste proiecte aşteptând o oportunitate de finanţare. Fiecare primăria a avut voie să depună maximum două proiecte, astfel că am considerat că sunt prioritare aceste două investiţii. Vreau să vă spun că până acum, n-am ratat nicio finanţare, fie că vorbim de fonduri europene sau guvernamentale”, ne-a declarat primarul Simionca.

          Tot din fonduri guvernamentale, la Budacu de Jos se va construi un imobil pentru cabinete de medicină generală. Valoarea totală a investiţiei este de 1,343 milioane lei, din care finanţarea prin PNDL reprezintă 1,153 milioane lei. „Sperăm cât de repede să finalizăm procedura de achiziţie publică. Suntem în evaluarea ofertelor depuse de antreprenori. Îmi doresc ca în perioada următoare să începem execuţia şi să nu întâmpinăm probleme cum sunt la proiectul de canalizare. Din păcate, din cauza contestaţiilor, am pierdut aproape un an. Aşteptăm şi acum un răspuns de la CNSC. Am avut şapte firme ofertante, iar cele clasate pe ultimele locuri au formulat contestaţii”, ne-a explicat primarul Simionca.

         Cabinetele medicale vor fi construite în centrul localităţii Budacu de Jos, pe un teren din proximitatea şcolii. Clădirea va avea un regim de înălţime P +M parţial, cu o suprafaţă construită de 218 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 353 mp.

O veste bună este faptul că în această toamnă, cei mai mici locuitori ai comunei vor intra într-o grădiniţă nouă. Lucrările sunt aproape încheiate, în această perioadă se montează mobilierul, fiind de executat şi lucrări de împrejmuire şi amenajare a curţii.    Este un proiect finanţat din fonduri guvernamentale în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Potrivit edilului comunei, valoarea totală a investiției este de 1,148,243.20 lei (cu TVA), din care Construcţii +Montaj reprezintă 942,483 lei (cu TVA), la care se adaugă şi dotări specifice de 66,840.00 lei (cu TVA). Contractul de lucrări este de 982.221,17 lei (cu TVA). Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.
Practic, este edificată o clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 453,70 mp şi o suprafaţă utilă de 387,95mp, pe un singur nivel, cu săli de grupă, dar şi pentru anumite festivităţi.

Grădiniţele din Buduş, Monariu şi cea din Budacu de Jos au beneficiat de lucrări de renovare, în cadrul primei etape a PNDL, astfel că au primit aviz sanitar de funcţionare, având grupuri sanitare cu apă curentă, încălzire centrală şi instalaţii electrice noi.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5