Educaţia, prioritate a administraţiei din Budacu de Jos. Grădiniţă nouă, prin fonduri guvernamentale

Educaţia reprezintă o prioritate pentru administraţia locală din Budacu de Jos, fapt confirmat de investiţiile în infrastrucrura preşcolară şi şcolară. Primăria Budacu de Jos are în derulare un proiect finanţat din fonduri guvernamentale în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Este vorba despre construirea unei grădiniţe cu program normal, amplasată la Budacu de Jos.
Potrivit primarului Florin Sandu Simionca, valoarea totală a investiției este de 1,148,243.20 lei (cu TVA), din care Construcţii +Montaj reprezintă 942,483 lei (cu TVA), la care se adaugă şi dotări specifice de 66,840.00 lei (cu TVA). Contractul de lucrări este de 982.221,17 lei (cu TVA).
Până în prezent, a fost depăşit stadiul de 50% din lucrări, asta chiar dacă se lucrează de puţin timp, durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni. Practic, este edificată o clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 453,70 mp şi o suprafaţă utilă de 387,95mp, pe un singur nivel, cu săli de grupă, dar şi pentru anumite festivităţi.
Grădiniţele din Buduş, Monariu şi cea din Budacu de Jos au beneficiat de lucrări de renovare, în cadrul primei etape a PNDL, astfel că au primit aviz sanitar de funcţionare, având grupuri sanitare cu apă curentă, încălzire centrală şi instalaţii electrice noi. Aproape un milion de lei au fost investite în cele trei localuri de grădiniţă, pentru a crea condiţii optime de educaţie pentru cei mai mici locuitori ai comunei.
***
Primăria Budacu de Jos are depus şi un proiect de extindere şi modernizare a Şcolii Gimnaziale, prin fonduri europene, proiect depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, fiind păarcurse deja primele etape de eligibilitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5