Hemoroizi si modalitati de tratare

Hemoroizii sunt de obicei cauzate de presiunea crescuta din cauza sarcinii, supraponderabilitatii sau tensionarii in timpul miscarilor intestinale. Pana la mijlocul vietii, hemoroizii devin adesea o plangere continua. Pana la varsta de 50 de ani, aproximativ jumatate din populatie a experimentat unul sau mai multe dintre simptomele clasice, care includ dureri rectale, mancarime, sangerari si posibil prolaps (hemoroizi care ies prin canalul anal). Desi hemoroizii sunt rareori periculosi, pot fi o intruziune recurentasi dureroasa. Din fericire, putem face multe despre hemoroizi.

Ce sunt hemoroizii?

Intr-un sens, toata lumea are hemoroizi (sau gramezi), grupurile de vene asemanatoare unei perne care se afla chiar sub membranele mucoase care acopera partea inferioara a rectului si a anusului. Afectiunea pe care majoritatea dintre noi o numim hemoroizi (sau gramezi) se dezvolta atunci cand aceste vene se umflasi se intind, cum ar fi varicele de la picioare. Deoarece vasele de sange implicate trebuie sa lupte continuu cu gravitatia pentru a readuce sangele in inima, unii oameni cred ca hemoroizii fac parte din pretul pe care il platim pentru a fi creaturi verticale.

Exista doua tipuri de hemoroizi: hemoroizii interni, care apar in rectul inferior si hemoroizii externi, care se dezvolta sub piele in jurul anusului. Hemoroizii externi sunt cei mai inconfortabili, deoarece pielea deasupra se iritasi se erodeaza. Daca se formeaza un cheag de sange in interiorul unui hemoroid extern, durerea poate fi bruscasi severa. S-ar putea sa simtiti sau sa vedeti un nod in jurul anusului. Cheagul se dizolva de obicei, lasand excesul de piele care poate provoca mancarimi sau poate deveni iritat.

Hemoroizii interni sunt de obicei nedurerosi, chiar si atunci cand produc sangerari. S-ar putea sa vedeti, de exemplu, sange rosu aprins pe hartia igienica sau picurand in vasul de toaleta. Hemoroizii interni pot, de asemenea, sa prolapseze sau sa se extinda dincolo de anus, provocand mai multe probleme potentiale. Cand un hemoroid iese, poate colecta cantitati mici de mucus si mici particule de scaun care pot provoca o iritatie numita prurit. Stergerea constanta pentru a incerca sa usurezi mancarimea poate agrava problema.

Hemoroizi interni si externi

Anatomia hemoroizilor

Hemoroizii sunt vase de sange distinse care se formeaza fie extern (in jurul anusului), fie intern (in rectul inferior).

Ce cauzeaza hemoroizii?

In mod traditional, hemoroizii sunt asociati cu constipatie cronica, tensionare in timpul miscarilor intestinale si sedinta prelungita pe toaleta - toate acestea interferand cu fluxul de sange inspre si dinspre zona, provocand imbinarea si marirea vaselor. Acest lucru explica, de asemenea, de ce hemoroizii sunt frecventi in timpul sarcinii, cand uterul marit apasa pe vene.

Exercitiu. Exercitiul aerob moderat, cum ar fi mersul rapid 20-30 de minute pe zi, poate ajuta la stimularea functiei intestinului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5