Horaţiu Paşca, bistriţeanul pe care mizează U Jolidon Cluj-Napoca

Bistriţeanul Horaţiu Paşca, la cei 33 ani împliniţi acum o lună, este cel mai tânăr antrenor din Liga Naţională la handbal feminin. Staff-ul tehnic de la U Jolidon Cluj-Napoca i-a acordat încredere, l-a numit principal la echipa care a terminat pe poziţia a treia în sezonul trecut, iar de acum începe greul. Să dovedească faptul că tinereţea este un atu nu doar prin pofta de muncă, dorinţa de afirmare ci şi prin metode şi tehnici adaptate vremurilor de acum, într-un sport de echipă care a adus cele mai frumoase performanţe nu doar la nivel naţional, ci şi pentru clujeni.

„Oferta m-a luat prin surprindere. Aşteptam să văd cine îi va lua locul domnului Covaciu şi chiar eu am fost cel care am primit un telefon. Am acceptat propunerea, deşi nu mă aşteptam să ajung atât de devreme la un club de prima ligă“, a declarat Horaţiu Paşca, pentru Prosport.

Paşca a fost coleg de liceu cu Valeria Beşe şi Ani Senocico, ultima încă jucătoare activă la „U“. Mai mult, acesta le va avea în lot şi pe alte trei jucătoare de la Bistriţa cu care a reuşit să obţină argintul la CN junioare I, şi anume Cristina Laslo, Alexandra Lup si Abigail Valean.

Primul turneu amical pentru “U” Jolidon este cel din perioada 2-3 august, când Sala sporturilor "Lascăr Pană" din Baia Mare va găzdui ediţia a XIV-a a Trofeului “Maramureş” la handbal feminin. Cele 6 echipe participante au fost împărţite în două grupe: HCM Baia Mare, DVSC Fórum Debrecen (Ungaria) şi "U" Jolidon Cluj (grupa A), Iuventa Michalovce (Slovacia), HC Zalău şi SCM Craiova (grupa B). "U" Jolidon Cluj a câştigat de patru ori acest trofeu.

***
Altfel, printre antrenorii tineri care se pregătesc de startul competiţiei pentru sezonul 2013-2014 se numără şi Simona Gogârlă (Ploieşti), Carmen Amariei (Craiova), Cristian Preda (Brăila)şi Florin Pera (Roman).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5