Hramul Mănăstirii Dobric, sărbătorit în prezenţa Mitropolitului Andrei
Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, pomenit ieri în Biserica Ortodoxă, este ocrotitorul spiritual al Paraclisului Mănăstirii Dobric din judeţul Bistriţa-Năsăud, prilej cu care marţi, 18 octombrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, a slujit aici Sfânta Liturghie arhierească. La slujbă a luat parte şi protopopul de Beclean, pr. Doru Zinveliu, alături de preoţii din cuprinsul protoieriei, având în vedere că tot astăzi a avut loc şedinţa preoţească de toamnă la nivelul Protopopiatului Beclean.
Prezidate de Înaltpreasfinţitul Andrei, lucrările au început după Sfânta Liturghie arhierească, la finalul căreia Părintele Mitropolit a vorbit despre Sfântul Evanghelist Luca şi exemplul pe care îl constituie pentru toţi preoţii de astăzi, propovăduitori ai Evangheliei lui Hristos.
Şi pentru că tema conferinţelor preoţeşti de toamnă este fenomenul sectar, misiunea clericilor capătă o dimensiune mai mare atunci când e vorba de acest lucru, a arătat Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei: „Suntem aici, astăzi, pentru a-l sărbători pe Sfântul Luca, cel căruia îi datorăm şi o Evanghelie şi cartea Faptele Apostolilor. Şi-n acelaşi timp, suntem pentru a participa la conferinţa preoţească de toamnă. Pentru toate Îi dăm slavă lui Dumnezeu şi maicii stareţe şi obştii de aici le dorim ca misiunea pe care au îmbrăţişat-o să o facă deplin, pentru că într-o lume în care lucrurile sunt aproximative, este nevoie de mărturie! Conferinţa de astăzi are un titlu cu semnul întrebării: „Neo-protestantismul, o cale de îmbogăţire a credinţei sau de relativizare?” Cred că cea de-a doua alternativă, relativizarea credinţei, este potrivită pentru felul în care creştinismul, din lucrarea potrivnicului la un moment dat, s-a dispersat”.
Pe lângă preoţii din Protopopiatul Beclean, a participat la hramul Mănăstirii Dobric şi la conferinţa de toamnă inspectorul şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Vasile Marc, care a făcut trimitere la legătura dintre Biserică şi şcoală, dintre preot şi dascăl, între care nu trebuie să lipsească nicicând comuniunea.
www.radiorenasterea.ro
Citiţi şi:
- Valea Ţibleşului binecuvântată de Mitropolitul Andrei
- Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, la Hramul bisericii de lemn „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” de la Mănăstirea Dobric
- Mitropolitul Andrei slujeşte la Mănăstirea Dobric
- Doi ierarhi, Mitropolitul Andrei şi episcopul Nicodim, pe 20 octombrie la Dobric. Lansarea cărţii "Mănăstirea Dobric-Perla Ţibleșului, la 30 de ani de existenţă", autori stavrofora Veronica Coţofană şi Menuţ Maximinian
- Miercuri, Mitropolitul Andrei la hramul Mănăstirii Dobric
Adaugă comentariu nou