Hrănirea bebelusului la sân vs. hrănirea cu lapte praf

Dupa nastere, toate mamele trec la pasul urmator, fiind obligate sa se adapteze la alaptarea nou nascutului. In baza valorilor noastre traditionale si culturale, majoritatea mamelor nu vor ezita sa alapteze decat daca se confrunta cu vreo afectiune medicala. Totusi, odata cu schimbarile impuse de societatea actualasi necesitatii ca mamele sarevina uneori mult mai repede la serviciu, mamele aleg laptele praf pentru sugari ca substitut al alaptarii. Unii sugari pot avea, de asemenea, anumite afectiuni medicale, ceea ce face necesara hranirea lor cu lapte praf special. De exemplu, un anumit tip de lapte praf Humana este  recomandat pentru tratamentul dietetic la sugarii cu tendinta crescuta de regurgitare.

Ce este laptele praf pentru sugari

In esenta, laptele praf pentru sugari este un substitut pentru laptele matern. Adevarul este ca laptele matern este alimentul ideal pentru un bebelus, iar laptele praf este un aliment fabricat artificial, care contravine naturii.Totusi, nu toate femeile sunt capabile saproduca lapte matern suficient pentru a-i hrani pe cei mici. Unele mame au suferitoperatii grave la sansi iau anumite medicamente in timp ce alapteaza, in timp ce altele pur si simplu nu au timp sa alapteze. Unii copii, din cauza anumitor afectiuni medicale, pot fi, de asemenea, hraniti cu lapte praf pentru sugari.

Laptele praf este realizat prin evaporarea continutului lichid, lasand in urma pulbere uscata. Laptele praf pentru sugari este o combinatie complexa de proteine, fier, zaharuri, grasimisi vitamine si este fabricat in conditii extrem de sterile. Desi noile mame pot dori saisipregateasca propria formula pentru bebelusi, se recomanda sa opteze pentru formule comerciale, astfel incat copilul sa poata obtine beneficiile maxime.

Avantajele laptelui praf

Mamele care nu pot alaptarecurg la hranireabebelusilor cu lapte praf pentru sugari. Desiacesta continemulte minerale necesare unui copil in crestere, totusi ii lipsesc anticorpii importanti pe care laptele matern ii ofera copilului pentru a lupta impotriva afectiunilor.De asemenea, bebelusii hraniti cu lapte praf mananca mai putin si, din cauza faptului ca este usor digerabil, stomacul lor va „lucra” mai putin decat al unui bebelus hranit cu lapte de la san. Hranirea cu lapte praf inseamna, de asemenea, ca mama se poate odihni mai mult, iar ceilalti membri ai familiei pot participa, de asemenea, la hranirea copilului.

Printre cele mai importante avantaje ale consumului de lapte praf la sugari amintim:

·        Substante nutritive: unele formule pentru sugari sunt imbogatite cu fier, calciu si vitamine care, in cazul laptelui matern, depind de aportul alimentar al mamei. Acest lucru ajuta la combaterea anemiei la copii.

·        Poate fi hranitoricandsi oriunde: spre deosebire de laptele matern, care trebuie pompat si pastrat corespunzator inainte de utilizare.

·        Elimina orice disconfort/dureri cu care unele mame se pot confrunta in timpul alaptarii.

·        Hranirea nu este doar treaba mamei: da, se poate pompa si pastra laptele matern, dar ce se intampla daca mama este prea obosita, bolnava sau in afara orasului? Formula de lapte praf poate fi usor pregatita de oricine.

·        Minimizeaza restrictiile alimentare ale mamei: deoarece nutrientii din alimentele consumate de mama sunt transmise bebelusului prin laptele matern, mamele trebuie sa fie atente la ceea ce mananca. De exemplu, aportul de cafeina / alcool sau ceaiuri de plante trebuie diminuat. Laptele praf elibereaza noua mamica de asemenea restrictii

·        Frecventa de hranire: laptele praf nu este usor digerabil, de aceea copilul se simte satul pentru perioade mai lungi. Asta inseamna ca mama va avea mai mult timp liber, deoarece frecventa de hranire este mai mica.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5