Imobiliarele din Bistrița înregistrează cel mai mare picaj din țară

Bistrița Năsăud este una dintre cele mai afectate zone din sectorul imobiliar național. Pandemia de covid-19, restricțiile și probleme economice generate au dus la un număr scăzut de tranzacții de piața imobiliară.

Conform statisticilor oficiale, în perioada ianuarie - octombrie 2020, în Bistrița Năsăud au fost înregistrate cu peste 30% mai puține tranzacții față de aceeași perioadă a anului precedent. Astfel, în acest an fost încheiate doar 4.290 de tranzacții, față de 6.268 în anul trecut.

În luna octombrie 2020, în Bistrița Năsăud au fost vândute 131 de terenuri agricole situate în extravilan și 202 terenuri fără construcții amplasate în intravilan. De asemenea, aici au fost tranzacționate 198 terenuri cu construcții și doar 109 apartamente.

Fenomenul a dus județul la coada clasamentului, fiind al șaptelea județ de la coadă din punct de vedere al numărului de tranzacții.

În topul clasamentului se află București, Ilfov și Cluj.

Pe site-ul dedicat anunțurilor de imobiliare Flatfy.ro sunt listate peste 1.500 de anunțuri de vânzare imobile în Bistrița. Două treimi dintre acestea sunt apartamente cu 2 și trei camere, acestea fiind cele mai căutate locuințe în rândul bistrițenilor. Garsoniere, apartamente cu 4 camere și case sunt de asemenea parte din oferta disponibilă pe Flatfy.ro. Tot aici poți găsi sunt publicate și peste 400 de anunțuri de chirie în Bistrița.

Cele mai mici prețuri din Bistrița le întâlnim la garsoniere. În luna noiembrie, cea mai ieftină locuință listată este un apartament cu o cameră situat în zona Dragoș Vodă. Acesta are o suprafață utilă de 22 mp, iar prețul de vânzare este de 13.500 euro.

La polul opus, cel mai scump apartament este un penthouse de lux situat pe strada Colinei. Compartimentat în 4 camere și 2 băi, acesta dispune și de două terase ce însumează o suprafață totală de peste 330 mp. Prețul solicitat de vânzător este 125.000 euro.

Toate imobiliarele noi din România sunt listate pe site-ul Korter.ro. În cadrul acestuia vei putea găsi informații detaliate despre fiecare ansamblu rezidențial în parte (amplasare, finalizare, schițe locuințe, preț apartamente). În prezent, în România sunt disponibile locuințe de vânzare în peste 800 de ansambluri rezidențiale noi. 360 dintre acestea se află în București și în localitățile din apropierea capitalei. Capitala este urmată de Constanța, cu peste 110 complexe rezidențiale, o bună parte dintre acestea fiind situate pe litoralul Mării Negre și Iași cu 82 de ansambluri noi.

Atât în cazul apartamentelor situate în ansambluri rezidențiale noi cât și în cazul celor vechi, plata se poate efectua prin mai multe modalități. Dacă nu dispui de toată suma, poți apela la instituțiile bancare pentru un credit. În cadrul acestora vei putea alege dintre un credit imobiliar, ipotecar sau Noua Casă (Prima Casă).

Dacă alegi să efectuezi plata printr-un credit, trebuie să verifici înainte la vânzător dacă acceptă această variantă. Unul dintre cele mai mari avantaje în situația plății printr-un credit este că banca va verifica riguros toate actele înainte de a-ți asigura finanțarea. Astfel, în momentul tranzacției sau după efectuarea ei, șansele să ai surprize neplăcute sunt foarte mici.

 

 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5