Infinita tristețe a acestor zile: Drum bun spre Ceruri, domnule învățător Alexandru Suciu!

A plecat dintre noi, la vârsta de 91 de ani, împăcat cu sine însuși "Domnul Suci", unul dintre mulții dascăli de legendă născuți în Ocnița! Bunul Dumnezeu l-a chemat de-a dreapta Sa, pe unul dintre cei mai îndrăgiti învățători ai Ocniței! Suflet ales, chip cu trăsături nobile, inimă calmă și bună, cuget creștin și vorbă înțeleaptă, "domnul Suci", cum îl stia si il alinta toată suflarea satului, a fost un OM inegalabil! Veșnic cu un zâmbet bun, abia schițat pe obrazul său distins, învățătorul nostru a fost un Dascăl adevărat: și la catedră, unde au avut privilegiul să îl asculte generații și generatii de elevi, dar și in viața de toate zilele. Vorbele sale au zidit, au construit mereu conștiințe și atitudini la temelia cărora Domnul Suciu a pus, mereu și mereu, doar cele creștinești, doar cele dăinuitoare, doar cele care au făcut din Dânsul un om a cărui lumină a rodit cu folos în sufletele tuturor sătenilor...
Domnului învățător Alexandru Suciu și în mod egal altor dascăli de legendă care s-au născut, au profesat și au profețit în frumoasa scoală a satului - Eugenia Popescu, Alexandru-Ducu Cătinean, Aurel Ioana - le datorăm recunoștința noastră înlăcrimată! Eternă prin rădăcini și înlăcrimată prin dorul de Cuvântul lor ziditor!
Astăzi "Domnu' Suci" pleacă, se ridică la Cer plutind pe puterea și rugăciunea noastră a celor care l-am iubit curat și adevărat! Ne despărțim de Dânsul doar acceptând depărtarea lumească! Știm și simțim cu toți insă că ceea ce a zidit în noi Ființa sa bună și curată, a aprins în sufletele noastre, ale tuturor, Lumina neuitării și neuitarea Recunoștinței!
Drum bun printre stele domnu' învățător! Bate cu tărie la Portile Marii Treceri având in palmă toată dragostea din sufletele noastre - talanții pe care i-ai înmultit cu folos in lumea aceasta! ! Doamne ajută!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5