Inovatia tehnologica aduce la un loc sistemele de monitorizare si televizoarele smart

Investitia intr-un sistem de monitorizare eficient reprezinta o alegere avantajoasa pentru foarte multi romani. Nu doar pentru cei care detin spatii comerciale sau care ofera anumite servicii, ci si pentru cei care vor sa se simta confortabil si in siguranta in propria lor casa.

Cu toate acestea, numerosi clienti pun accentul mai mult pe transmisia in timp real, decat pe inregistrarea datelor intr-o arhiva. In astfel de situatii, specialistii recomanda inlocuirea unei unitati de stocare cu un televizor sau cu un monitor. Cea mai populara alegere printre cei care isi supravegheaza propriul camin sau cladirea pe care o detin este chiar conectarea camerelor IP la un smart TV. Ceea ce pana acum parea accesibil doar anumitor posesori de tehnologie avansata, a devenit o oportunitate reala pentru orice client, indiferent de nevoile, pe care le are. Mai mult, imaginea poate fi redata simultan pe mai multe monitoare sau televizoare.

Asadar, daca vrei si tu sa te bucuri din plin de avantajele noilor tehnologii, iti prezentam cateva idei despre felul in care poti face asta chiar de la tine de acasa. Fie ca doresti sa iti monitorizezi copilul aflat in alta parte a locuintei sau ca vrei sa te asiguri ca nimic nu reprezinta vreun pericol pentru siguranta ta sau a celorlalti, pentru a face acest pas este nevoie sa te interesezi de unde poti achizitiona cele mai bune televizoare smart. Oferta este destul de variata pe piata din Romania.

Ceea ce ar trebui sa ai in vedere atunci cand iti alegi un astfel de produs este faptul ca un sistem de supraveghere CCTV (Closed Circuit Television) transmite semnal video analog, ceea ce inseamna ca este direct compatibil cu un televizor dotat cu o sursa de alimentare tip RCA.

Care sunt avantajele?

Evident, exista cateva motive pentru care majoritatea personaleor isi doresc sa supravegheze live, fara a inregistra informatia video intr-o arhiva pe o unitate de stocare.

In primul rand, acest procedeu reprezinta cel mai rapid si cel mai eficient mod de a verifica musafirii nepoftiti care iti apasa soneria de la intrare. De asemenea, este metoda preferata de monitorizare in randul detinatorilor de spatii comerciale, atunci cand vor sa focalizeze intreaga atentie asupra unui anumit sector din zona supravegheata. Alti patroni prefera sa pozitioneze vizibil un monitor conectat la camerele video, pentru a evidentia faptul ca respectivul loc este pazit. Astfel, initiativa hotilor sau a persoanelor periculoase este descurajata.

Cum functioneaza?

Daca vrei sa investesti intr-un sistem de supraveghere video complet sau doar in dispozitivele de filmare, aceasta decizie ramane la latitudinea ta, in functie de prioritatile pe care le ai. Insa, pentru a conecta o camera de tip CCTV la un smart TV sau la un monitor, ai nevoie de un cablu coaxial, care sa faca legatura dintre cele doua componente principale, dar si de un alimentator.

Prin urmare, primul pas, pe care trebuie sa il faci este sa conectezi camera CCTV la cablul coaxial mentionat mai sus. Acesta reprezinta principalul canal de transmisie a semnalului video catre celelalte dispozitive. Ambele capete ale cablului prezinta conectori de tip BNC ( Bayonet Neill-Concelman), de aceea televizorul smart trebuie sa fie prevazut cu un conector RCA. Prin unirea celor doua elemente vei reusi sa faci legatura dintre datele captate de camere si ecranul televizorului.

Cablul coaxial trebuie sa fie conectat la un adaptor de tensiune DC. Acesta este inclus in kitul de supraveghere, ceea ce inseamna ca il primesti odata cu camerele video. Urmatorul pas este sa introduci acest adaptor direct in priza. Tot ce mai ramane de facut este ca utilizatorul sa deschida televizorul sau monitorul si imaginea captata in timp real apare pe ecran. Pentru cei care isi doresc si functie audio, nu trebuie decat sa ataseze  un microfon de supraveghere la placa RCA a televizorului.

Mai mult, numerosi clienti sunt interesati de a conecta o singura camera CCTV la doua sau mai multe televizoare. Pentru a realiza cu succes aceasta tranzitie, trebuie doar sa imparti semnalul video transmis in doua parti, folosind un quadprocesor.

In concluzie, acest procedeu credem ca este accesibil pentru orice tip de supraveghere. Prin urmare, fie ca iti doresti sa vezi live ce se intampla intr-o anumita parte a casei sau a propriului magazin, fie ca iti doresti sa avertizezi persoanele rau intentionate asupra faptului ca actiunea lor este urmarita, credem ca ar trebui sa investesti intr-un televizor smart de calitate si in camere de supraveghere eficiente si sa te folosesti de multiplele avantaje ale ambelor dispozitive.

Comentarii

08/01/17 12:20
Cititor de Bistrita

"Noua tehnologie " Radio-TV ... va avea aparatura "ascunsa" prin care va fi monitorizata si " spionata " populatia care si-o cumpara . Mai mult, se vor crea sisteme de difuzare si emitere Radio-TV, care nu va mai permite recptarea emisiunilor decat numai cu acest sistem de "aparatura" pe care vrem nu vrem vom fi "obligati " s-o cumparam ... La fel sunt si telefoanele mobile si orice gegeturi moderne de telecomunicatii... si ne place noua si ba...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5