Inspectorii sanitar-veterinari şi poliţiştii au descins în Piaţa Decebal. Amenzi de peste 40.000 lei pentru comercianţi

Direcţia  Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud au derulat marţi o acţiune comună de control în Piaţa agroalimentară din Bistriţa. Tematica acestor controale a fost verificarea respectării normelor şi cerinţelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi activităţi specifice de prevenire şi combatere a ilegalităţilor privind comercializarea produselor alimentare.


         „Au fost controlate un numar de 48 unităţi şi persoane fizice autorizate. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.200 de lei, dintre care 12 pentru fapte prevăzute de Legea nr. 121990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 2 sancţiuni prevăzute de Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi alte 7 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor”, precizează dr. Sorin Oros-Mănarcă, director executiv al DSVSA BN.

Dintre deficienţele constatate se numără comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzător; comercializarea directă către consumatorul final al produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare şi fără respectarea condiţiilor de igienă; comercializarea produselor din lapte fară dovada efectuării analizelor pentru parametrii de igienă ai laptelui materie primă şi buletine de analiză pentru produse lactate (caş) şi  echipamentul de protecţie incomplet.


         „Asemenea acţiuni fac parte din programul comun pus la punct de ANSVSA cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, precum şi cu alte structuri guvernamentale, prin protocoale instituţionale, pentru asigurarea sănătăţii populaţiei, prin gestionarea permanentă a siguranţei alimentelor, care este o componentă importantă a Strategiei naţionale de securitate a României. Reamintim consumatorilor că pot sesiza orice nereguli din domeniul siguranţei alimentelor la adresa de e-mail: [email protected], sau la numărul de telefon 0263/206027”, menţionează dr. Sorin Oros Mănarcă.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5