Instituţia Prefectului aşteaptă ca instanţa să se pronunţe pe legalitatea organizării referendumului de demitere a primarului din Sângeorz-Băi

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a făcut o serie de precizări în urma comunicatului de presă dat de avocatul George Gaftone, reprezentantul lui Traian Ogâgău în Comisia de organizare a referendumului pentru demiterea primarului din Sângeorz-Băi. Avocatul bistriţean susţinea că procedura privind organizarea referendumului de la Sângeorz-Băi este „sub semnul ambiguităţii, netransparenţei, necunoaşterii procedurilor legale”.

         „Subliniem faptul că din documentele care au stat la baza emiterii Ordinului Prefectului Judeţului Bistriţa-Năsăud nr. 293/31.10.2017, privind constituirea ”Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea Primarului oraşului Sîngeorz-Băi”, face parte şi expunerea de motive, care conţine considerentele care au stat la baza emiterii acestui act.

Ordinul şi solicitarea de sprijin pentru instrucţiuni, au fost trimise instituţiei cu atribuţii în domeniu, respectiv Autoritatea Electorală Permanentă, încă dinainte de constituirea Comisiei. Ca urmare, în Monitorul Oficial nr. 9956 din 4.12.2017, au fost publicate ”Instrucţiuni privind organizarea şi desfăşurarea referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sângeorz-Băi ”. Considerăm că acest lucru confirmă legalitatea demersului Instituţiei Prefectului”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Potrivit Instituţiei Prefectului, referendumul este un drept al cetăţenilor, fiind o formă legală de exprimare a democraţiei directe, în problemele acestora.

         „Pentru a evita un continuu schimb de replici prin intermediul mediului online, în legătură cu referendumul din Sângeorz-Băi şi având în vedere că există un proces pe rol, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud aşteaptă ca instanţa să se pronunţe în legătură cu acest subiect”, se mai menţionează în document.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5