Întâmplări cu miez

Întâmplări cu miez Teama de comploturi

Totdeauna stăpânitorii de popoare din vechime şi până azi au avut de toate, dar nu au avut… linişte. Pururi se temeau de comploturi, de asasini, de ceea ce le-ar primejdui vieţile. Şi, ca mai ba să zicem că nu aveau şi motive reale.

Ceauşescu, nefericitul conducător al unui anumit timp istoric se panicase când a aflat de la Fidel Castro că i s-a încercat a i se pune în pantofi o otravă de pe urma căreia i-ar fi căzut barba şi i-ar fi cauzat pe încetul, moartea. De aici i-a venit ideea să se spele cu spirt medicinal de câte ori da mâna cu cineva. Şi… oare Garabet Ibrăileanu făcea altfel? Ştergea de fiecare dată clanţele la uşi cu spirt medicinal de câte ori îi venea cineva în vizită.

De atunci, Ceauşescu nu mai îmbrăca o haină de două ori. Avea 365 de costume, pentru fiecare zi a anului. Pantofi aşijderea. Chiar când mergea în străinătate, îl însoţeau containere cu haine, încălţăminte, şepci, pardesie… Sărmanul om! Ce trudă! Ce lipsă de liniştea ce ţi-o dă Dumnezeu. Dar… nu se zvonise că lui Dej ruşii i-au făcut felul iradiindu-l? Pe undeva, toată frica nu era numai o paranoia, ci avea justificări îndestule.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5