Portocaliii au ajuns şi pe Valea Bârgăului

Ioan Andreica şi Ioan Sbîrciu şi-au lansat candidaturile la Prundu Bârgăului

Ioan Andreica, candidat PD-L pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul 4 şi Ioan Sbîrciu, candidat PD-L pentru Senat pe Colegiul 1, şi-au lansat candidaturile în mijlocul bârgăuanilor. Sala Căminului Cultural din localitate a fost mai portocalie ca niciodată, peste 300 de oameni fiind prezenţi la eveniment. Cel care a făcut prezentarea candidaţilor a fost însuşi liderul judeţean Ioan Oltean. Despre Ioan Andreica, care duce o luptă electorală pentru un post de deputat în Colegiul 4, Oltean a spus: „Andreica este un om care s-a remarcat politic, care a ajuns pe cele mai înalte trepte ale funcţiilor publice. Este o piesă foarte grea a partidului”.

Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Lucrărilor Publice, Ioan Andreica, a fost primit cu entuziasm de către bârgăuani, fiind unul dintre personaje politice care a avut colaborarea cea mai bună cu toţi primarii de pe Valea Bârgăului, indiferent că sunt sau nu din PD-L: „Am ajutat mult Valea Bârgăului, din poziţia mea de secretar de stat. Am electrificat Ciosa şi am ajutat multă lume să-şi introducă curent electric. De asemenea, Prundu Bârgăului a beneficiat de modernizarea sălii de sport prin programul derulat prin Ministerul Transporturilor şi Lucrărilor Publice. Pentru mine, când preiau o funcţie de stat, nu mai contează de unde e primarul.

Nu o să mă fac de ruşine, acum la 54 de ani, şi o să îmi respect promisiunile. Vă cer şi vă rog să analizaţi cu cea mai mare seriozitate toţi candidaţii”, a declarat Andreica.

Pentru candidatul PD-L, Ioan Sbîrciu, lansarea de la Prundu Bârgăului a fost un moment emoţionant. „În sală se află o parte din oamenii dragi mie, sora mea, dar şi colegi de clasă. Mă leagă foarte multe de zona aceasta”, a spus Sbîrciu în deschiderea alocuţiunii sale.

Dacă va ajunge în Parlament, Sbârciu le-a promis bârgăuanilor, şi în general oamenilor de la ţară, că va investi în învăţământ, şi va demara proiecte de legi prin care copiii familiilor nevoiaşe de la ţară să poată să-şi finalizeze şi ei studiile superioare, să nu mai fie constrânşi de lipsa banilor: „Nu am nevoie de funcţii, nu am nevoie de venituri (…) am nevoie de funcţia de senator pentru a face ceva pentru voi”, a încheiat candidatul PD-L pentru Senat, Ioan Sbîrciu. Pe scenă au urcat şi Florin Sandu Simionca, primarul comunei Budacu de Jos , care şi-a exprimat susţinerea pentru Ioan Andreica, criticul de artă, Mircea Oliv, un prieten al lui Ioan Sbîrciu, preşedintele CJ Liviu Rusu şi alti membri din stafful PD-L. Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol folcloric susţinut de interpreta de folclor, Sava Negrean Brudaşcu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5