Ioan Deneş: Îi vom reprezenta în continuare cu cinste pe bistriţeni în Parlament

Viceliderul grupului de la Senat al Partidului Social Democrat, Ioan Deneş, îşi propune ca o serie de legi de importanţă majoră să fie repuse pe tapet, care vizează regionalizarea, descentralizarea, dar şi responsabilizarea funcţionarilor publici în parafarea actelor administrative.
„În ceea ce priveşte ceea ce-mi propun, ceea ce-mi doresc să se întâmple în acest mandat, în calitate de secretar al Comisiei pentru administraţie publică, vreau să vă spun că am rămas cu câteva lucruri datori, ca Parlament, nu eu ca persoană, şi pe care noi le-am discutat în 2012-2016, privind partea de regionalizare a României. Lucrurile să le concretizăm şi să le aducem la un nivel de finalitate. Pe partea de descentralizare, până la ce nivel să se facă această descentralizare, pentru că lucrurile nu au fost clarificate şi aici tot timpul trebuie să fie un dialog continuu cu comunităţile locale. Acest lucru nu se poate face transmiţând nişte legi care să se pună în practică în teritoriu, ci consultându-ne cu administraţiile publice locale, acest lucru să se întâmple de la sine şi prin voinţa cetăţenilor şi locuitorilor comunităţilor locale”, a explicat senatorul Ioan Deneş.
Potrivit acestuia, o altă prioritate rămasă încă din mandatul anterior o constituie răspunderea pe care trebuie să o aibă oamenii de specialitate din administraţiile publice locale vizavi de documentele pe care le semnează. „Ştiţi că a existat o iniţiativă legată de „răspunde cine semnează”, nu ca şi până acum, când primarul răspundea de tot ce se întâmplă în administraţia publică locală, chiar dacă primarul nu este obligatoriu să fie specialist şi în zona juridică şi în zona economică. Să răspundă cine semnează de documente”, a mai precizat parlamentarul bistriţean. În opinia sa, cel mai important este ca programul de guvernare, care este pe termene, să fie respectat cu stricteţe, la literă.
Senatorul PSD a precizat că îşi doreşte ca parlamentarii bistriţeni să se ridice la aşteptările electoratului. „Vreau să mulţumesc cetăţenilor, conjudeţenilor noştri pentru că ne-au stat alături în anul 2016, mai mult de atât, în 11 decembrie ne-au acordat votul de încredere pentru a-i reprezenta în continuare în Parlamentul României. Aşa cum am fost în primul mandat, când am fost mândri să reprezentăm judeţul Bistriţa-Năsăud în Parlamentul României, îi vom reprezenta în continuare cu cinste în Parlament în mandatul 2016-2020. Doresc ca acest parteneriat pe care noi le-am creat între noi, dumneavoastră (n.n. – presa) şi cetăţeni sau invers să fie în continuare pe aceeşi lungime de undă pe care am avut-o în colaborarea din 2016”, a menţionat Ioan Deneş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5