În 2010, vor creşte doar pensiile sociale

Ioan Nelu Botiş: „Creştem doar pensiile mici până în 10 milioane”

Creşterea punctului de pensie, în acest moment, nu este sustenabilă, şi nu poate fi aplicată, susţine vicepreşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, deputatul PDL Ioan Nelu Botiş, precizând că bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2010 permite doar indexarea pensiilor sociale cu rata inflaţiei.

,,O indexare va fi, dar pe pensiile minime, adică pe acele pensii sociale şi pe pensiile până în 10 milioane, acolo se va face o indexare cu siguranţă. În momentul în care indexezi punctul de pensie, beneficiază de o creştere a pensiei, şi cel care are 300 de milioane de lei şi cel care are 3,5 milioane, şi atunci facem o creştere selectivă. Creştem doar pensiile mici până în 10 milioane.Premierul Emil Boc a anunţat o creştere a pensiilor în a doua jumătate a anului, în speranţa în care vom avea o creştere economică, aceea creştere estimată de 1,3- 1,4%, şi atunci economia ar permite o creştere a punctului de pensie, aşa cum susţin şi eu în concordanţă cu rata inflaţiei. Pe această idee trebuie să mergem. (…) Cădem în nişte capcane, pe care nimeni nu le explică. Pentru oameni, e simplu, 45% -punctul de pensie. Dar de unde, ce fundament economic are acest procent de 45? Trebuie avut în vedere creşterea economică şi rata inflaţiei. Sunt doi parametri foarte importanţi. Dacă nu dezvoltăm economia pe bazele acestea nu avem sustenabilitate”, a declarat deputatul PDL Ioan Nelu Botiş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Creşterea punctului de pensie a generat tensiuni între UDMR si PDL, pe de o parte, PNL, PSD şi PDL, de cealaltă parte, în condiţiile în care legea bugetului de stat pe 2010 prevede îngheţarea punctului de pensie la 732,8 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5