Radu Moldovan: ,,Legea pensiilor, praf în ochi pentru populaţie”

Vicepreşedintele PSD Radu Moldovan a criticat proiectul de lege a pensiilor promovat de Guvern şi a subliniat că este o maniera populistă prin care se încearcă rezolvarea acestei probleme, adăugând ca noua Lege a pensiilor va produce dezechilibre majore şi lumea va ieşi în stradă.

,,Am avut o discuţie în grupul parlamentar PSD, cât şi la nivelul conducerii partidului, privind modul în care Guvernul vrea să recalculeze pensiile. E, din nou, praf în ochi pentru populaţie, pentru că prin această recalculare, ei vor să desfiinţeze punctul de pensie. Punctul de pensie a fost un proiect al PSD, pe care după ani de zile, în timpul Guvernului PNL, prin negocieri şi sprijinul acordat în Parlament, am reuşit să îl impunem”, a declarat vicepreşedintele PSD Radu Moldovan.

Potrivit lui Radu Moldovan, în schimbul unei economii infime, se renunţă la legătura între salariul mediu brut pe economie şi punctul de pensie, lucru ce înseamnă că puterea de cumpărare a pensionarilor va scădea.

,,În momentul de faţă, cu noua lege, se desfiinţează punctul de pensie, nu mai discutăm de raportarea punctului de pensie la salariul mediu pe economie, vom putea discuta în cele mai bune cazuri, de creşterea pensiilor cu rata inflaţiei, în condiţiile în care creşterea preţurilor este în cuantum mult mai mare şi puterea de cumpărare a pensionarilor va scădea în permanenţă”, a mai spus preşedintele PSD B-N, Radu Moldovan.

Liderul judeţean PSD a criticat şi maniera ,,populistă” prin care sunt recalculate pensiile speciale.

,,Am văzut declaraţiile halucinante ale premierului care vine şi ne spune tot soiul de prostii pe la televizor, cu recalcularea pensiilor speciale, după anumite plafoane. Vreau să vă spun, de pildă, că în toate statele europene, pensiile militare sunt un capitol distinct, sunt legi distincte. Ceea ce vrea să întâmplă, astăzi, nu are nici un argument, decât modul populist în care Emil Boc şi PDL fac politică, încercând să devină mai simpatici pentru un număr mai mare de pensionari, spunând că vor tăia pensiile nesimţite, lucru care nu se va întâmpla în realitate. Legea pensiilor va produce dezechilibre majore şi sunt convins că lumea va ieşi în stradă”, a subliniat Radu Moldovan.

Moldovan a mai spus că, PSD va avea un punct de vedere consolidat cu privire la proiectul de lege a pensiilor şi va depune chiar o moţiune de cenzură, în condiţiile în care proiectul de lege va trece în Parlament.

,,Vom face tot ceea ce ţine de noi ca această lege să nu treacă de Parlament, iar în condiţiile în care va trece cu această majoritate artificial creată, prin modul în se care cumpără voturi în permanenţă, vom depune moţiune de cenzură. Au terminat cu alegerile, cumpără parlamentari în momentul de faţă. Sper să se încheie odată cu perioada transferurilor din fotbal, şi perioada transferurilor de parlamentari, deşi aici nu avem perioade reglementate prin lege, perioade în care se pot face transferuri. (…) Sunt drepturi câştigate prin muncă, nu sunt cadouri primite de la Guvernul Boc, chiar dacă preşedintele Băsescu îi numeşte pe cei 5,5 milioane de pensionari, asistaţi sociali, sunt drepturi câştigate de către aceşti oameni”, a concluzionat Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5