Ioan Oltean nu mai vrea “politicieni hibrizi” în Parlamentul României

Săptămâna viitoare, deputatul PD-L, Ioan Oltean, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, va înainta în Parlament o iniţiativă legislativă, prin care îşi doreşte să contribuie la reformarea clasei politice, la profesionalizarea acesteia. Prin noul demers, Ioan Oltean solicită modificarea statului actual de parlamentar, în sensul de a face incompatibilă activitatea de deputat şi senator cu orice altă activitate remunerabilă.

În acest moment, în Parlamentul României, mai mult de jumătate din deputaţi şi senatori desfăşoară în paralel cu politica, activităţi în domeniul educaţiei, sănătăţii, cercetării ştiinţifice sau în domeniul avocaturii. “Aşa se explică faptul că în sălile de şedinţă lipsesc parlamentarii, de aici nemulţumirea oamenilor că politicienii nu reprezintă interesele comunităţii.

Voi depune la Camera Deputaţilor, o modificare a legii 161 pe 2003, în sensul ca activitatea de deputat şi senator să fie incompatibilă cu aceste funcţii. Sper că această iniţiativă să fie luată în dezbatere, cel mai probabil, marţi, în aşa fel încât , viitorii parlamentari să aibă în timp util posibilitatea de a alege, în a face politică, ca o profesie , sau să fie un cadru didactic bun, un doctor bun. Aceşti politicieni hibrizi trebuie să înceteze”, a declarat liderul organizaţiei judeţene PD-L, Ioan Oltean.

Oltean a precizat că se impune acest demers legislativ , deoarece imaginea Parlamentului în ochii alegătorilor este extrem de slabă. “ Sunt convins că dacă acest act normativ va trece, va creşte şi calitatea actului politic”, a încheiat Oltean. Cu una dintre cele mai longevive cariere parlamentare, deputatul Ioan Oltean a reuşit ca patru proiecte legislative iniţiate de el, să devină legi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5