Ioan Oltean: Nu mi-e teamă de zurgălăii aceia de la mâini. Nu mi-e teamă de gratii

Ioan Oltean: Nu e discursul unui om vinovat, e discursul unui om care vede că merge pe un drum pe care nu trebuia să meargă. Vă spun că nu îmi este teamă. Vreau să vă spun că e clar, miercuri, Camera Deputaţilor îmi va ridica imunitatea, iar miercuri sau joi voi fi arestat. Nu e discursul unui om vinovat, e discursul unui om care este conştient că pleacă şi ispăşeşte o pedeapsă fără ca ea să fie meritată.

Nu mi-e teamă de zurgălăii aceia de la mâini, să fie lucrurile clare. Nu mi-e teamă de gratii. Nu sunt un om căruia îi este teamă, nu vă închipuiţi că îmi este teamă de beciul domnesc, că îmi este teamă de cătuşe. Nu mi-e teamă decât de Dumnezeu în lumea asta, cu atât mai mult cu cât mă uit în ochii fiecărui om pe care îl întâlnesc, mă uit în ochii dumneavoastră şi în ochii cui vreţi. Nu mă simt vinovat de săvârşirea acestor fapte. Sunt gata să mă duc să îmi ispăşesc orice fel de pedeapsă, singurul lucru pe care îl vreau ca pedeapsa să fie în consecinţa unei fapte pe care eu am săvârşit-o.

Ştiu că sunt condamnat, mai mult decât îşi închipuie alţii. M-a condamnat presa, m-a condamnat opinia publică, pe care presa a inflamat-o fără să cunoască realitatea, fără să am odată posibilitatea să mă apăr. Nici nu vreau să fac telejustiţie. Tot ce am de spus de azi încolo o voi face în faţa procurorului de caz şi în faţa justiţie.

Vreau să vă mulţumesc pentru modul în care de-a lungul timpului de 10, 15, 25 de ani am colaborat cu dumneavoastră. Sigur , o să îmi lipsiţi, dar vă asigur că în beciul domnesc o să mă gândesc şi la dumneavoastră şi o să vă doresc să nu ajungă nimeni, niciodată, acolo, să suporte consecinţele unei fapte pe care nu a realizat-o.

Sărbători fericite, ne vedem cu drag când o fi să fie!

(conferinţă de presă, Bistriţa, 4 decembrie 2015)

Comentarii

05/12/15 10:20
”învățătorul ratat”

Hoții și criminalii se uită fără jenă în ochii oricui, chiar și a victimelor. De ce? Pentru că au gena nesimțirii. Și mai au și tupeul de-a se folosi de numele lui Dumnezeu! Când o să scăpăm, oare, de toți acești ciocoi?.

06/12/15 12:22
Cititor

Nu fiti rai, ca si Hitler a fost mai intai "caporal"... si a ajuns sa cucereasca toata Europa si mai... mai ca punea saua si pe cei din Asia. Daca dintr-un "om simplu" reusesti sa ajungi "cineva" este ok, dar problema este cu zicala ceia... sa fereasca Dumnezeu , " c....l " sa ajunga si sa aiba ochi ... !

10/12/15 11:21
Comentator

Pai chiar asa domnu Nulutzu... , de ce sa va faceti griji, ca faceti acolo 1-2 ani de parnaie, dupa care iesiti si statzi "caldutz" bine multam cu toata averea pe care ati acumulat-o cat ati fost "la butoane" ... ! Si asta este valabil pentru toti care au fost, sunt si urmeaza . ( la "butoane" )
Foarte bine, ca bagandu-va rand pe rand ... printre "detinuti" ... mai vedeti si voi cum acestia stau inghesuiti ca sobolanii, claie peste gramada unul peste altul, cum acolo TBC-ul , SIDA , drogatii , homosexialismul si tot soiul de mizerii sunt la ele acasa si cum de la "parnaie " majoritatea ies "dusi cu capul " . Problema este cat de rezistent vei fi sa n-o " iei " si mata...
Numai asa, voi "politrucii " si "imbuibatii " ... puteti vedea adevarata situatie dezastruoasa din puscariile de la noi, care sunt ramase in stadiul creat in epoca medievala . Bine le-ati spus de la "tribuna oficiala " ... ca nu vreti sa-i rugati sa voteze "pentru sau contra " ... ci vreti doar sa-i atentionati ca " si domniilor lor li se poate intampla asta " , ceea ce este foarte correct si ati stiut sa "puneti coada la pruna , sau punctual la/pe I " ... Asa ca... lasati Do'm Nelutzu ... ca trece si asta !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5